12de Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN

12de Nationale Voedingscongres in samenwerking met NESPEN

4 april 2019 Uit Door Majorie Former

Op 14 juni 2019 vindt het 12e Nationale Voedingscongres plaats in het Van der Valk hotel in Veenendaal.

Het Nationale Voedingscongres is een samenwerking aangegaan met NESPEN, de Nederlandse tak van ESPEN (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism). De dag ervoor (13 juni) worden twee LLL-courses georganiseerd en een besloten expertmeeting over de implementatie van de GLIM-criteria voor diagnose van ondervoeding en sarcopenie.
Op 14 juni komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod:
ESPEN IC-richtlijnen voor volwassenen over eiwit en energie,
Welk dieet is het beste bij obesitas bij volwassenen?,
Extreme diëten bij kinderen: gevaar voor tekorten,
Post-Intensive Care Syndroom: ­bewegen en voeding,
Ketogeen dieet; vet goed bij welke aandoeningen?
Voedselallergie behandeling 3.0,
Pinda-allergie: de nieuwste inzichten,
Oncologie; Perioperatief Voedings­beleid, Farmacologisch bevorderen van de eetlust, lichaamssamenstelling m.b.v. de CT- scan,
Voeding en het microbioom,
Pre- en/of probiotica bij prematuren: believe it or not.

Je kunt bij het inschrijven voor het congres Nationale Voedingscongres begunstigde worden van NESPEN en dat levert in de toekomst een aantal voordelen op. Uiteraard is het ook mogelijk om je in te schrijven voor het congres Nationale Voedingscongres zonder begunstigde te worden.

Het volledige programma staat online. Aanmelden kan via:
https://www.deelnemerinschrijving.nl/nl/congres/nationale-voedingscongres.html

41ste ESPEN congress (European Society of Clinical Nutrition and Metabolism Congress)
Van 31 augustus tot 3 september vindt het 41-ste ESPEN-congres ‘Nutrition – A Highway to Health’ plaats in Krakow, Polen.

Belangrijke agendaonderdelen op het gebied van wetenschap zijn: de Cuthbertson-lezing, de Wretlind-lezing, presentatie van de beste abstracts, presentatie van de nieuwste ESPEN-richtlijnen, consensus bijeenkomsten, pre-con debat over genetisch gemodificeerde voeding (‘GM foods’) en op het gebied van educatie: diverse LLL trainingen, voeding bij kanker, preoperatieve voeding en op intensive care, voeding en overgewicht, voeding na bariatrische chirurgie en casuïstiek (COPD en bariatrische chirurgie). Het definitieve programma is nog niet bekendgemaakt.
Het congres biedt een mooie kans voor artsen, diëtisten, apothekers, voedingsdeskundigen, wetenschappers en verpleegkundigen die zich bezighouden met voeding en metabolisme om kennis te nemen van de laatste wetenschappelijke inzichten, elkaar te ontmoeten in een informele sfeer, en om oude en nieuwe samenwerkingen te stimuleren.

Tot 5 april is het mogelijk om abstracts in te sturen.

Meer informatie vind je op de website
https://espencongress.com/#

Dit bericht delen