Voeding bij dysfagie

Voeding bij dysfagie

15 maart 2018 Uit Door admin

Dysfagie betreft aangeboren en niet- aangeboren kauw- en slikstoornissen. Dit zijn stoornissen in het transport van vloeibaar of vast voedsel via de mond, keel, slokdarm tot in de maag.

Slikstoornissen kunnen voorkomen in elke fase van het slikproces. Hoe herken je een slikstoornis? Bij welke ziektebeelden komen slikstoornissen voor en wanneer schakel je de logopedist in?

Hoe kun je ervoor zorgen dat een cliënt met aangepaste consistenties in voedsel en drank, voldoende voedselinname houdt? Op welke manier kun je met behulp van de International Dysphagia Diet Standardisation Initiative, de IDDSI, de aanpassingen zo (leren) classificeren, dat de cliënt veilige consistenties voedsel en drank kan gebruiken? Op deze en andere vragen krijg je antwoord in deze e-learningmodule.

De kosten voor deze gehele cursus zijn € 60,-.
Het Nestlé Institute of Health Sciences heeft een kortingsvoucher beschikbaar gesteld ter waarde van € 10,–
Gebruik hiervoor de volgende vouchercode bij uw bestelling AC6DBMY7WT54

Deze nascholing is beschikbaar op Online E-Learning.nl

Dit bericht delen