Platform voor Voeding en Diëtetiek
In het tijdschrift Voeding & Visie is er plaats voor relevante artikelen gericht op de praktijk van de diëtisten.
In het praktijkdeel van Voeding & Visie staan artikelen over het brede werkveld van diëtisten. In interviews vertellen diëtisten over hun ervaringen in de praktijk of het onderzoek waar zij mee bezig zijn om collega’s te inspireren. Ook is het mogelijk om zelf artikelen in te sturen. De onafhankelijke redactie beoordeelt de inhoud van alle artikelen op relevantie voor het tijdschrift.
Majorie Former
Hoofdredacteur
Patty Lakenman en Linda van Duijvenbooden zijn diëtisten in het Erasmus MC in Rotterdam. We spraken met hen over hun...
Slikproblemen zijn een veel voorkomende klacht met verstrekkende gevolgen. Door onvoldoende inname van voeding ligt het gevaar van ondervoeding op...
Betrouwbare voorlichting over voeding speelt bij de behandeling van nieraandoeningen een belangrijke rol. Ziekenhuis Gelderse Vallei besteedt hier aandacht aan...
Jessica Kiefte-de Jong is diëtist, gezondheidswetenschapper en sinds januari van dit jaar hoogleraar Population Health. Haar onderzoek in het Leids...
Sinds vorig jaar maakt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) deel uit van de basisverzekering. Wat zijn de resultaten tot nu toe...
Het 6x6 dieet®, een koolhydraatbeperkt dieet dat bestaat uit drie fasen, lijkt effectief te zijn bij mensen met type 2...
Nudging is een gedragspsychologische motivatietechniek. Het doel van dit onderzoek door studenten van de Hogeschool van Amsterdam was om samen...
Door baby's vóór hun achtste maand pindakaas te laten eten, neemt de kans dat ze een pinda-allergie ontwikkelen drastisch af....
Voeding speelt een cruciale rol in de eerste 1000 dagen van het leven van een kind. Diëtist Nelleke Stegeman schreef...
Het beroep van diëtist is mooi. Maar het is ook hard werken om het verdiende respect en een goed inkomen...
Sinds 2016 onderzoekt Stichting MS-Anders de relatie tussen voeding en multiple sclerose (MS). Al meer dan 600 patiënten deden mee...
Toename van obesitas in combinatie met weinig beweging verhoogt het risico op leververvetting. Tijdige interventie kan het proces omkeren. Daar...
Er komt steeds meer aandacht voor de interactie tussen voeding en medicatie. Diëtist Nellie Overbeeke en ziekenhuisapotheker Jacques Verzijl zetten...
Ziekenhuisapotheker Jacques Verzijl en diëtist Nellie Overbeeke werken al jaren intensief samen om de interactie tussen voeding en geneesmiddelen op...
In de behandeling van een patiënt worden routinematig veel praktijkgegevens verzameld. Deze gegevens kunnen bewijs en/of kennis onderbouwen; practice-based evidence...
Kan een plantaardig dieet reuma helpen voorkomen of verminderen? Diëtist Wendy Walrabenstein en hoogleraar reumatoloog Dirkjan van Schaardenburg denken van...
Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.
Postadres: Voeding & Visie Postbus 110 6860 AC Oosterbeek info@voedingvisie.nl |
Uitgeverij: Academic Journals Jonkerbosplein 52 6534 AB Nijmegen Tel: +31 (0)24 – 744 0341 |