Platform voor Voeding en Diëtetiek
In Voeding & Visie verschijnen met regelmaat interessante wetenschappelijke artikelen.
Wetenschap komt tot stand onder de verantwoordelijkheid van de wetenschappelijk eindredacteur, Dr. Gerdien Ligthart-Melis.
Wetenschappelijke artikelen worden ‘gereviewed’ door twee deskundigen met verstand van zaken betreffende de inhoud van het artikel. Deze reviewers wordt gevraagd om een stuk te beoordelen op basis van de inhoud, waarbij van belang is dat deze interessant is voor de doelgroep (vooral diëtisten en voedingsverpleegkundigen) en voldoende is onderbouwd. Van reviewers wordt verwacht zo objectief mogelijk te zijn in hun oordeel.
Aspirant auteurs wordt gevraagd kennis te nemen van de auteursrichtlijnen bij het schrijven van hun manuscript.
Gerdien Ligthart-Melis
Wetenschappelijk redacteur Voeding & Visie
Monique van Kemenade | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 1, lente 2023 | Pagina...
Monique van Kemenade | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 1, lente 2023 | Pagina...
Belang van Nutritional Assessment bij ernstig zieke volwassen patiënten op de Intensive Care voor optimale zorg. Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk...
Een onderzoek naar de implementatie van Intuïtief Eten in de behandeling bij patiënten met Anorexia Nervosa Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk...
Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 1, lente 2023 | Pagina 30-31 In deze rubriek vertellen...
door Monique van KemenadeVoeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 35, nummer 2, herfst 2022 | Pagina 8 In...
door Monique van KemenadeVoeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 35, nummer 2, herfst 2022 | Pagina 7 In...
door Monique van Kemenade Kemenade, van M. (2022) Behandelrichtlijn Lipoedeem, Voeding&Visie (35) nummer 2,18 Voeding & Visie | Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en...
PDF: Evaluatie-van-de-Groeilemniscaat-methode-voor-het-implementeren-van-duurzaam-voedselbeleid-in-de-langdurige-zorg Ossebaard HC, Pot GK (2022) Evaluatie van de Groeilemniscaat-methode voor het implementeren van duurzaam voedselbeleid in de langdurige...
In deze rubriek vertellen diëtisten hoe zij na hun opleiding Voeding & Diëtetiek verder zijn gegaan in hun loopbaan en...
Meeke Hoedjes, PhD, Assistant Professor Tilburg University, Department of Medical and Clinical Psychology Center of Research on Psychological and Somatic...
door Monique van Kemenade, Voeding & Visie jaargang 35, nummer 1 2022. In Nederland bestaat nog steeds terughoudendheid als het...
In deze nieuwe rubriek voor wetenschap laten we, in navolging op het pleidooi van de wetenschappelijk eindredacteur in het zomernummer...
Onlangs ving ik een curieuze app-conversatie van enkele mannelijke collega's op. Het ging zo: 'Oké, collega's, ik heb een idee....
De huidige richtlijn is om te streven naar vroeg postoperatief voeden. Een recente meta-analyse naar het effect van vroeg postoperatief...
Eerder werd in een meta-analyse een sterke associatie tussen fysieke kwetsbaarheid en ondervoeding vastgesteld bij thuiswonende ouderen (Verlaan, 2017). Fysiek...
Auteurs: drs. Odette Bruls, M. Former, K. Blaauw, A. Wipkink (leden van de projectgroep Voedingszorg bij (ex-)borstkanker patiënten) odette.bruls@hotmail.com, Voeding...
Auteurs: Floor Graat1*, Cindy van Heumen1*, Dr. Sandra Beijer2 en Dr. Manon van den Berg3**In opdracht van: Radboudumc en IKN...
Promotietraject bij patiënten met chronisch en/of eindstadium nierfalen als start van toekomstige onderzoekslijn Voeding en Nierziekten in het Erasmus Medisch...
Dr. Gerdien Ligthart- Melis, diëtist-onderzoeker en wetenschappelijk eindredacteur Voeding & Visie Van diëtisten wordt tegenwoordig verwacht dat ze hun patiënten...
Het PROMISS-consortium, promiss.po@vu.nl Volgens de European Food Safety Authority (EFSA) hebben ouderen dagelijks 0,83 g eiwit/kg lichaamsgewicht/dag nodig. Meer dan...
Dr. Gerdien C. Ligthart-Melis1 en dr. Barbara S. van der Meij21 Wetenschappelijk redacteur Voeding & Visie2 Senior Onderzoeker Lectoraat Voeding...
Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.
Postadres: Voeding & Visie Postbus 110 6860 AC Oosterbeek info@voedingvisie.nl |
Uitgeverij: Academic Journals Jonkerbosplein 52 6534 AB Nijmegen Tel: +31 (0)24 – 744 0341 |