Nutricia

Organisator

Nutricia

Andere Organisatoren

AANMELDEN

Locatie

Online Webinar

Datum

10 juni 2021
Expired!

Tijd

19:30 - 21:15

Labels

Webinar

Voeding en Revalidatie; van wetenschap naar praktijk

Datum & Tijd: 10 juni 19.30 – 21.15 uur | Doelgroep: Diëtisten & Fysiotherapeuten | Accreditatie: Aangevraagd | Toegang: Gratis | Overig: Meer informatie over het programma volgt in aanloop naar het webinar


Tafeldame Dione de Graaff

Het interactive webinar wordt live uitgezonden vanaf de topsportlocatie Papendal en zal worden gepresenteerd door Dione de Graaff.

Dione is als verslaggever en presentator werkzaam geweest op 5 verschillende Olympische Spelen, zowel zomer als winter. Ze is live aanwezig bij alle grote (inter)nationale schaatstoernooien en wielerwedstrijden én presenteert het jaarlijkse NOS l NOC*NSF Sportgala. Sinds 2016 is De Graaff de vaste presentator van het televisieprogramma de Avondetappe.

Naast sport is Dione zeer geïnteresseerd in politiek en een groot muziekliefhebber. Ook is ze ambassadeur van het Jeugdfonds Sport en Cultuur.

Sprekers


Afname van spiermassa en functie en de impact op uitkomstmaten van revalidatie

Prof. Andrea B. Maier, MD PhD FRACP
Internist-ouderengeneeskunde en hoogleeraar Gerontologie, Australië, Singapore en Nederland

Prof. dr. dr. Andrea Maier is Internist-Ouderengeneeskunde en hoogleraar Gerontologie aan de Vrije Universiteit, Amsterdam, Universiteit van Melbourne, Australië en recentelijk aan de National University of Singapore. Zij studeerde Geneeskunde in Duitsland en specialiseerde in de Interne Geneeskunde aan het Leids Universitair Medisch Centrum, Nederland. In 2012 werd zij hoofd van de sectie Ouderengeneeskunde aan het VU Medisch Centrum en op 33-jarige leeftijd benoemd tot hoogleraar Interne Geneeskunde, in het bijzonder de Gerontologie. Tot begin 2021 was zij divisie voorzitter beschouwende vakken van het Royal Melbourne Hospital, Australië. Begin 2017 verscheen haar boek “Eeuwig houdbaar”, een populair wetenschappelijke introductie op haar specialisme: Veroudering. Zij is voorzitter van de Australian and New Zealand Society for Sarcopenia and Frailty Research. In de afgelopen 10 jaar heeft ze meerdere grote internationale observationele en interventie studies uitgevoerd en meer dan 300 peer-reviewed artikelen gepubliceerd (H-index van 54), die de belangrijkste bijdragen van haar veelgeprezen innovatieve, wereldwijde, multidisciplinaire @Age onderzoeksgroep weerspiegelen.


De rol van specifieke voedingsstoffen en beweging in revalidatie

Luc van Loon
Hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht 

Luc van Loon is hoogleraar bewegingswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht. Luc heeft internationaal onderzoek gedaan naar skeletspiermetabolisme. Zijn huidig onderzoek richt zich op de aanpassingsreactie van skeletspier door lichaamsbeweging, en de impact van voedings- en farmacologische interventies op het spiermetabolisme bij een goede gezondheid en ziekte.

Luc’s laboratorium heeft brede ervaring in spiermetabolisme, sportvoeding, klinische voeding, resistentietypes bij lichaamsbeweging en het gebruik van beweging- en voedingsinterventies om gezondheid bij chronische stofwisselingsziekten en veroudering te verbeteren.

Paramedisch panel

Ellen Steinmeijer & Harold Bouwens

Het interactieve webinar wordt kracht bijgezet door een ervaren paramedisch panel. Ellen Steinmeijer (diëtist) en Harold Bouwens (fysiotherapeut) reageren vanuit hun praktijkervaring op de wetenschappelijke inzichten van de sprekers. In het derde en laatste onderdeel van het webinar interviewen Ellen en Harold elkaar waarbij het delen van effectieve praktijkvoorbeelden centraal staan. Ook nodigen we u thuis uit tijdens het webinar vragen te stellen waarop Ellen en Harold kunnen reageren.

Ellen Steinmeijer is eigenaar van praktijk ABCdiëtistennetwerk en werkt zelf als diëtist & leeftstijlcoach. Ze is 34 jaar geleden afgestudeerd aan de HAN als diëtist en heeft in de praktijk geregeld te maken met ondervoeding bij revaliderende patiënten.

Harold Bouwens is eigenaar van praktijk Fysiotherapie Harold Bouwens en werkt zelfs als fysiotherapeut. Na een opleiding Sport & Beweging (CIOS) en opleiding Fysiotherapie (Hogeschool Avans) heeft Harold zijn Master graad in de Geriatrie (Avans+) behaald waarmee hij vanuit zijn affiniteit met sport en beweging zijn cliënten vaak in beweging weet te krijgen in hun revalidatie vanuit verschillende ziektebeelden.


The event is finished.

Tags:

Praat mee:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *