Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 8 maart 2023

    Maagverkleining als laatste redmiddel voor jongeren met obesitas

  • 7 maart 2023

    Week zonder Vlees en Zuivel bespaart water en CO2-uitstoot

  • 27 februari 2023

    Voedingspatroon kan effect immunotherapie bij ernstige huidkanker mogelijk verbeteren

  • 16 februari 2023

    Onderzoek naar leefstijlaanpassingen in de strijd tegen dementie zoekt deelnemers

  • 10 februari 2023

    Nederlanders eten steeds gezonder: meer plantaardig, en minder rood en bewerkt vlees

  • Nieuws
  • Tijdschrift
    • Praktijk
    • Wetenschap
    • Redactie
    • Auteurs
  • Columns
  • Podcast
Maagverkleining als laatste redmiddel voor jongeren met obesitas
8 maart 2023 0

Maagverkleining als laatste redmiddel voor jongeren met obesitas

Door Majorie Former

Het aantal jongeren met ernstig overgewicht groeit. Bij sommige van hen geeft een uitgebreid begeleidingstraject gericht op het verkrijgen van…

Week zonder Vlees en Zuivel bespaart water en CO2-uitstoot
7 maart 2023 0

Week zonder Vlees en Zuivel bespaart water en CO2-uitstoot

Door Majorie Former

De Nationale Week zonder Vlees en Zuivel is begonnen. Voorheen was het alleen de week zonder vlees, maar dit jaar…

Voedingspatroon kan effect immunotherapie bij ernstige huidkanker mogelijk verbeteren
27 februari 2023 0

Voedingspatroon kan effect immunotherapie bij ernstige huidkanker mogelijk verbeteren

Door Majorie Former

Het lijkt er op dat het eten van een mediterraan voedingspatroon, dat rijk is aan vezels, onverzadigde vetzuren en antioxidanten,…

Onderzoek naar leefstijlaanpassingen in de strijd tegen dementie zoekt deelnemers
16 februari 2023 0

Onderzoek naar leefstijlaanpassingen in de strijd tegen dementie zoekt deelnemers

Door Majorie Former

Er is steeds meer wetenschappelijk bewijs dat een gezonde leefstijl de kans op dementie fors verlaagt. FINGER-NL is een landelijk…

Nederlanders eten steeds gezonder: meer plantaardig, en minder rood en bewerkt vlees
10 februari 2023 0

Nederlanders eten steeds gezonder: meer plantaardig, en minder rood en bewerkt vlees

Door Majorie Former

Nederland eet en drinkt gezonder. Dat blijkt uit de nieuwe Voedselconsumptiepeiling (VCP) van het RIVM(Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu). Nederlanders…

De oncologiediëtist voor passende voedingszorg bij en na kanker
4 februari 2023 0

De oncologiediëtist voor passende voedingszorg bij en na kanker

Door Majorie Former

Goed eten bij kanker is belangrijk, maar veel mensen met en na kanker hebben klachten die het eten moeilijk maken.…

Wat eten we… morgen? Tentoonstelling in ARTIS Groote Museum
3 februari 2023 0

Wat eten we… morgen? Tentoonstelling in ARTIS Groote Museum

Door Majorie Former

In het ARTIS-Groote Museum is vanaf 2 februari 2023 een nieuwe installatie over het eten van de toekomst te zien.…

Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week
20 januari 2023 0

Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week

Door Majorie Former

20 januari 2023 Canada heeft de richtlijn voor de consumptie van alcoholische dranken aangescherpt. Het advies is om maximaal 1…

Food-studenten ontwikkelen innovatieve producten; van waterkefir tot frikandel van oesterzwammen.
12 januari 2023 0

Food-studenten ontwikkelen innovatieve producten; van waterkefir tot frikandel van oesterzwammen.

Door Majorie Former

Maar liefst zes nieuwe ondernemingen heeft het dit jaar opgeleverd, de interne minor van de vierdejaars studenten Food Commerce and…

Nieuwe behandeling cystic fibrose patiënten geeft toename lichaamsgewicht
19 december 2022 0

Nieuwe behandeling cystic fibrose patiënten geeft toename lichaamsgewicht

Door Majorie Former

Cystic fibrosis (CF) is een aandoening waarbij de behandeling voorheen symptomatisch gericht was. Inmiddels is er nieuwe medicatie (CFTR-modulatoren) waarmee…

Berichtnavigatie

1 2 … 90 Volgende

Advertentie

NIEUWSBRIEF VOEDING & VISIE

Meest recente berichten

Maagverkleining als laatste redmiddel voor jongeren met obesitas

Maagverkleining als laatste redmiddel voor jongeren met obesitas

8 maart 2023 0
Week zonder Vlees en Zuivel bespaart water en CO2-uitstoot

Week zonder Vlees en Zuivel bespaart water en CO2-uitstoot

7 maart 2023 0
Voedingspatroon kan effect immunotherapie bij ernstige huidkanker mogelijk verbeteren

Voedingspatroon kan effect immunotherapie bij ernstige huidkanker mogelijk verbeteren

27 februari 2023 0
Onderzoek naar leefstijlaanpassingen in de strijd tegen dementie zoekt deelnemers

Onderzoek naar leefstijlaanpassingen in de strijd tegen dementie zoekt deelnemers

16 februari 2023 0
Nederlanders eten steeds gezonder: meer plantaardig, en minder rood en bewerkt vlees

Nederlanders eten steeds gezonder: meer plantaardig, en minder rood en bewerkt vlees

10 februari 2023 0
De oncologiediëtist voor passende voedingszorg bij en na kanker

De oncologiediëtist voor passende voedingszorg bij en na kanker

4 februari 2023 0
Wat eten we… morgen? Tentoonstelling in ARTIS Groote Museum

Wat eten we… morgen? Tentoonstelling in ARTIS Groote Museum

3 februari 2023 0
Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week

Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week

20 januari 2023 0

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tags

Alcohol (56) Allergie (17) Bariatrie (7) Borstvoeding (24) COPD (13) CVRM (3) Darm (100) Depressie (11) Diabetes (128) Dieet (139) Diëtist (243) Duurzaamheid (26) dysfagie (1) E-Learning (13) Eiwit (98) Fodmap (5) Gedrag (110) Hart- en Vaatziekten (70) Hartfalen (3) IBS (3) Jongeren (32) Kanker (72) Kinderen (155) Klinisch (62) Koemelk (4) Leefstijl (109) Obesitas (90) Oncologie (14) Osteoporose (5) PDS (10) slikklachten (1) Sonde (43) TIA (58) Vitamine (70)

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

 

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2023