Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 13 januari 2021

    Gezonde eetlust blijft behouden ondanks reuk- en smaakverlies

  • 11 januari 2021

    Consumptie van groenten en fruit gestegen door corona

  • 5 januari 2021

    Goede balans tussen energie-inname en verbruik gunstig voor behoud geheugen bij Alzheimer

  • 16 december 2020

    Het voorkomen van frailty bij depressieve ouderen

  • 11 december 2020

    Gezonde schoollunch en meer bewegen op de basisschool helpen tegen overgewicht

  • Nieuws
    • Praktijk
    • Wetenschap
  • Tijdschrift
    • Redactie
  • Podcast
  • Column
  • Nascholingen
  • NESPEN
Gezonde eetlust blijft behouden ondanks reuk- en smaakverlies
13 januari 2021 0

Gezonde eetlust blijft behouden ondanks reuk- en smaakverlies

Door Majorie Former

Stel je voor: je ruikt ineens je favoriete parfum niet meer. Of je lievelingsgerecht smaakt plotseling heel anders. Veel Covid-19-patiënten…

Consumptie van groenten en fruit gestegen door corona
11 januari 2021 0

Consumptie van groenten en fruit gestegen door corona

Door Majorie Former

De Nederlandse consumptie van verse groenten en fruit steeg in 2020 met 4 procent*. Huishoudens kochten 9 procent meer voor…

Goede balans tussen energie-inname en verbruik gunstig voor behoud geheugen bij Alzheimer
5 januari 2021 0

Goede balans tussen energie-inname en verbruik gunstig voor behoud geheugen bij Alzheimer

Door Majorie Former

Het voorkomen van een verslechtering van de balans tussen energie-inname en energieverbruik, bijvoorbeeld het voorkomen van ongewenst gewichtsverlies, kan gunstig…

Het voorkomen van frailty bij depressieve ouderen
16 december 2020 0

Het voorkomen van frailty bij depressieve ouderen

Door Majorie Former

Frailty, vrij vertaald met lichamelijke kwetsbaarheid, is een conditie waarin oudere mensen versterkt kunnen reageren op stressoren. Dit kunnen zowel…

Gezonde schoollunch en meer bewegen op de basisschool helpen tegen overgewicht
11 december 2020 0

Gezonde schoollunch en meer bewegen op de basisschool helpen tegen overgewicht

Door Majorie Former

Schoollunch helpt tegen overgewicht

Onze voedselomgeving stimuleert ongezond en niet-duurzaam eetpatroon
10 december 2020 0

Onze voedselomgeving stimuleert ongezond en niet-duurzaam eetpatroon

Door Majorie Former

De voedselomgeving omvat de beschikbaarheid, informatie, prijs, promotie en zichtbaarheid van voedselverkooppunten en voedingsmiddelen, maar ook de heersende sociale normen…

Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis
7 december 2020 0

Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis

Door Majorie Former

Ook tijdens de tweede golf van de coronacrisis zijn de meeste Nederlanders niet anders gaan eten dan normaal. Dat blijkt…

Alternatieve eiwitbronnen meer geaccepteerd, consumptie blijft achter
18 november 2020 0

Alternatieve eiwitbronnen meer geaccepteerd, consumptie blijft achter

Door Majorie Former

Steeds meer Nederlanders willen minder vlees, zuivel en eieren eten en juist vaker kiezen voor alternatieve eiwitbronnen. Zij zien zichzelf…

Consumenten besteden meer geld aan duurzaam voedsel
18 november 2020 0

Consumenten besteden meer geld aan duurzaam voedsel

Door Majorie Former

Nederlanders besteedden in 2019 18% meer aan duurzaam voedsel dan het jaar hiervoor. Consumenten zijn best bereid meer aan duurzaam…

Column: Helpt vitamine D tegen corona?
9 november 2020 0

Column: Helpt vitamine D tegen corona?

Door Anneke Palsma

door Anneke Palsma Iedereen is op zoek naar hét middel tegen COVID-19. Er wordt hard gewerkt om een vaccin te…

Berichtnavigatie

1 2 … 79 Volgende

Advertentie

NIEUWSBRIEF VOEDING & VISIE

Agenda

Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Gezonde eetlust blijft behouden ondanks reuk- en smaakverlies

Gezonde eetlust blijft behouden ondanks reuk- en smaakverlies

13 januari 2021 0
Consumptie van groenten en fruit gestegen door corona

Consumptie van groenten en fruit gestegen door corona

11 januari 2021 0
Goede balans tussen energie-inname en verbruik gunstig voor behoud geheugen bij Alzheimer

Goede balans tussen energie-inname en verbruik gunstig voor behoud geheugen bij Alzheimer

5 januari 2021 0
Het voorkomen van frailty bij depressieve ouderen

Het voorkomen van frailty bij depressieve ouderen

16 december 2020 0
Gezonde schoollunch en meer bewegen op de basisschool helpen tegen overgewicht

Gezonde schoollunch en meer bewegen op de basisschool helpen tegen overgewicht

11 december 2020 0
Onze voedselomgeving stimuleert ongezond en niet-duurzaam eetpatroon

Onze voedselomgeving stimuleert ongezond en niet-duurzaam eetpatroon

10 december 2020 0
Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis

Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis

7 december 2020 0
Alternatieve eiwitbronnen meer geaccepteerd, consumptie blijft achter

Alternatieve eiwitbronnen meer geaccepteerd, consumptie blijft achter

18 november 2020 0

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tags

Alcohol (52) Allergie (17) Bariatrie (6) Borstvoeding (21) COPD (12) CVRM (3) Darm (97) Depressie (10) Diabetes (122) Dieet (127) Diëtist (224) Duurzaamheid (24) dysfagie (1) E-Learning (13) Eiwit (86) Fodmap (5) Gedrag (107) Hart- en Vaatziekten (66) Hartfalen (3) IBS (3) Jongeren (32) Kanker (64) Kinderen (144) Klinisch (58) Koemelk (4) Leefstijl (103) Obesitas (84) Oncologie (12) Osteoporose (5) PDS (10) slikklachten (1) Sonde (39) TIA (50) Vitamine (56)

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

 

Voeding & Visie werkt samen met: Clinical Nutrition en NESPEN

colofon | voorwaarden | privacy | auteurs | inloggen | adverteren | contact

Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2021