Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
LogoVV

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 26 januari 2021

    Meer inzicht in effecten tegelijk gebruiken medicijnen en supplementen

  • 26 januari 2021

    #VETLASTIG bewustwordingscampagne over obesitas

  • 26 januari 2021

    Kopje koffie doet er een schepje bovenop

  • 22 januari 2021

    Voeding & Visie start Online Journal Club voor diëtisten

  • 13 januari 2021

    Gezonde eetlust blijft behouden ondanks reuk- en smaakverlies

  • Nieuws
    • Praktijk
    • Wetenschap
  • Tijdschrift
    • NESPEN
    • Redactie
  • Columns
  • Podcast
  • Nascholingen
    • E-learnings
    • Online Journal Club
Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis
7 december 2020 0

Weinig veranderingen in eetgedrag tijdens tweede golf coronacrisis

Door Majorie Former

Ook tijdens de tweede golf van de coronacrisis zijn de meeste Nederlanders niet anders gaan eten dan normaal. Dat blijkt…

Nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes verschenen met meer aandacht voor persoonsgerichte zorg
23 november 2020 0

Nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes verschenen met meer aandacht voor persoonsgerichte zorg

Door Majorie Former

Op 13 november presenteerde de Nederlandse Diabetes Federatie de nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes. Voeding en gezond eten zijn extra belangrijk…

Alternatieve eiwitbronnen meer geaccepteerd, consumptie blijft achter
18 november 2020 0

Alternatieve eiwitbronnen meer geaccepteerd, consumptie blijft achter

Door Majorie Former

Steeds meer Nederlanders willen minder vlees, zuivel en eieren eten en juist vaker kiezen voor alternatieve eiwitbronnen. Zij zien zichzelf…

Consumenten besteden meer geld aan duurzaam voedsel
18 november 2020 0

Consumenten besteden meer geld aan duurzaam voedsel

Door Majorie Former

Nederlanders besteedden in 2019 18% meer aan duurzaam voedsel dan het jaar hiervoor. Consumenten zijn best bereid meer aan duurzaam…

Column: Helpt vitamine D tegen corona?
9 november 2020 0

Column: Helpt vitamine D tegen corona?

Door Anneke Palsma

door Anneke Palsma Iedereen is op zoek naar hét middel tegen COVID-19. Er wordt hard gewerkt om een vaccin te…

Nederlanders eten niet volgens de Richtlijnen Schijf van Vijf. Resultaten van de voedselconsumptiepeiling 2012-2016
4 november 2020 0

Nederlanders eten niet volgens de Richtlijnen Schijf van Vijf. Resultaten van de voedselconsumptiepeiling 2012-2016

Door Majorie Former

Het Nederlandse voorlichtingsmodel over voeding, de Schijf van Vijf, laat zien wat gezond eten inhoudt. Het gaat om een voedingspatroon…

Nederlander bewuster van eigen gezondheid door coronapandemie
19 oktober 2020 0

Nederlander bewuster van eigen gezondheid door coronapandemie

Door Voeding & Visie

Het merendeel van de Nederlanders is bezig met een gezonde leefstijl. Echter, een begin maken met het verbeteren van de…

Nieuw Kennisinstituut voor Voeding & Huid; adviezen en scholing
14 oktober 2020 0

Nieuw Kennisinstituut voor Voeding & Huid; adviezen en scholing

Door Majorie Former

Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche, samenkomen. Het…

Menselijk ruimtelijk geheugen geeft prioriteit aan calorierijk voedsel
8 oktober 2020 0

Menselijk ruimtelijk geheugen geeft prioriteit aan calorierijk voedsel

Door Majorie Former

Mensen onthouden de locatie van calorierijk voedsel beter dan dat van caloriearm voedsel, blijkt uit onderzoek van Wageningen University &…

Het WKOF waarschuwt: Ga niet op eigen initiatief een dieet volgen bij kanker
6 oktober 2020 0

Het WKOF waarschuwt: Ga niet op eigen initiatief een dieet volgen bij kanker

Door Majorie Former

Ga als kankerpatiënt niet op eigen initiatief een ketogeen dieet volgen. Overleg altijd met je behandelend arts en/of diëtist of…

Berichtnavigatie

Vorige 1 2 3 … 79 Volgende

Advertentie

NIEUWSBRIEF VOEDING & VISIE

Agenda

28 januari 2021

(uitverkocht) COVID-19 en Vitamine D-status

Online Journal Club via Zoom
11 februari 2021

(uitverkocht) COVID-19 en Vitamine D-status

Online Journal Club via Zoom
Geen evenementen gevonden!

Meest recente berichten

Meer inzicht in effecten tegelijk gebruiken medicijnen en supplementen

Meer inzicht in effecten tegelijk gebruiken medicijnen en supplementen

26 januari 2021 0
#VETLASTIG bewustwordingscampagne over obesitas

#VETLASTIG bewustwordingscampagne over obesitas

26 januari 2021 0
Kopje koffie doet er een schepje bovenop

Kopje koffie doet er een schepje bovenop

26 januari 2021 0
Voeding & Visie start Online Journal Club voor diëtisten

Voeding & Visie start Online Journal Club voor diëtisten

22 januari 2021 0
Gezonde eetlust blijft behouden ondanks reuk- en smaakverlies

Gezonde eetlust blijft behouden ondanks reuk- en smaakverlies

13 januari 2021 0
Consumptie van groenten en fruit gestegen door corona

Consumptie van groenten en fruit gestegen door corona

11 januari 2021 0
Goede balans tussen energie-inname en verbruik gunstig voor behoud geheugen bij Alzheimer

Goede balans tussen energie-inname en verbruik gunstig voor behoud geheugen bij Alzheimer

5 januari 2021 0
Het voorkomen van frailty bij depressieve ouderen

Het voorkomen van frailty bij depressieve ouderen

16 december 2020 0

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tags

Alcohol (52) Allergie (17) Bariatrie (6) Borstvoeding (21) COPD (12) CVRM (3) Darm (97) Depressie (10) Diabetes (123) Dieet (127) Diëtist (228) Duurzaamheid (24) dysfagie (1) E-Learning (13) Eiwit (86) Fodmap (5) Gedrag (107) Hart- en Vaatziekten (67) Hartfalen (3) IBS (3) Jongeren (32) Kanker (64) Kinderen (145) Klinisch (58) Koemelk (4) Leefstijl (104) Obesitas (85) Oncologie (12) Osteoporose (5) PDS (10) slikklachten (1) Sonde (39) TIA (51) Vitamine (60)

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

 

Voeding & Visie werkt samen met: Clinical Nutrition en NESPEN

colofon | voorwaarden | privacy | auteurs | inloggen | adverteren | contact

Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2021