Auteurs Voeding & Visie

Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap staat altijd open voor de input van enthousiaste auteurs met een achtergrond als voedingsdeskundige

1
Lezers

Voeding & Visie wordt goed gelezen door Voedingsdeskundigen in Nederland & België

± 1
Bezoekers
Deze website wordt goed gevonden en gewaardeerd door de doelgroep ook over de grens
1 +
Cursisten

Voeding & Visie heeft een groot bestand met cursisten die regelmatig nascholingen bij ons volgen

Insturen Artikel

U kunt uw redactionele bijdrage via onderstaand formulier naar de redactie sturen. Het artikel moet voldoen aan de volgende eisen:

Voor Praktijk:

  • Relevantie voor de diëtetiek.
  • De rol van de diëtist beschrijven.
  • Aanbevelingen bevatten voor de dagelijkse praktijk.
  • Eventuele commerciële belangen van de auteur dienen te worden vermeld bij het artikel in een ‘Disclosure’ onder aan het artikel.

Voor Wetenschap:

  • Het artikel dient te voldoen aan de auteursrichtlijnen. Zoals beschreven in de richtlijnen, kan gekozen worden voor verschillende formats: een origineel artikel, overzichtsartikel, ingezonden brief, kort onderzoeksverslag, opinie artikel of educatief artikel.
  • Het artikel dient inhoudelijk relevant te zijn voor het kennisgebied van de Voeding & Diëtetiek.
  • Eventuele commerciële belangen van de auteur dienen te worden vermeld bij het artikel in een ‘Disclosure’ onderaan het artikel.

Het artikel wordt eerste instantie bekeken door de wetenschappelijk redacteur. Het artikel wordt indien nodig geoptimaliseerd in overleg met de auteur. Daarna wordt het artikel voorgelegd aan twee reviewers die bekend zijn met het onderwerp. Publicatie is afhankelijk van het oordeel van de reviewers. Het artikel kan eventueel door de auteur(s) worden verbeterd met opmerkingen van de reviewers.