Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 20 januari 2023

    Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week

  • 12 januari 2023

    Food-studenten ontwikkelen innovatieve producten; van waterkefir tot frikandel van oesterzwammen.

  • 19 december 2022

    Nieuwe behandeling cystic fibrose patiënten geeft toename lichaamsgewicht

  • 6 december 2022

    Presentatie van de eerste resultaten van de MONDAY studie

  • 30 november 2022

    Kleine hoeveelheid alcohol tijdens zwangerschap tast hersenen foetus aan

  • Nieuws
  • Tijdschrift
    • Praktijk
    • Wetenschap
    • Redactie
    • Auteurs
  • Columns
  • Podcast
Nieuwe druk verschenen van het Handboek Voeding bij kanker
4 augustus 2022 0

Nieuwe druk verschenen van het Handboek Voeding bij kanker

Door Majorie Former

Het Handboek Voeding bij kanker verscheen voor het eerst in 2012. Inmiddels is het met ruim 600 pagina’s een zeer…

22 doelen uit het Nationaal Preventieakkoord behaald
27 juli 2022 0

22 doelen uit het Nationaal Preventieakkoord behaald

Door Majorie Former

Van de tot en met 2021 gestelde doelen (41) in het Nationaal Preventieakkoord (NPA) zijn er 22 behaald. Dat blijkt…

Volwassenen krijgen voldoende jodium binnen
26 juli 2022 0

Volwassenen krijgen voldoende jodium binnen

Door Majorie Former

Mannen en vrouwen tussen de 18 en 70 jaar kregen in 2020/2021 per dag genoeg jodium binnen via voedsel. Dat…

Nieuw advies Gezondheidsraad voor de behandeling van eetstoornissen
1 juli 2022 0

Nieuw advies Gezondheidsraad voor de behandeling van eetstoornissen

Door Majorie Former

Eetstoornissen, zoals anorexia nervosa, boulimia nervosa, eetbuistoornis en de vermijdende of restrictieve voedselinnamestoornis ARFID, zijn ernstige psychiatrische aandoeningen die ook…

Mensen kopen minder vlees als prijsverhoging gecombineerd wordt met informatie over milieuschade.
27 juni 2022 0

Mensen kopen minder vlees als prijsverhoging gecombineerd wordt met informatie over milieuschade.

Door Majorie Former

Het verhogen van de prijs van vlees in combinatie met informatie over de milieuschade door vleesproductie en wat mensen daar…

Wat zijn de effecten van intermitterend vasten
1 juni 2022 0

Wat zijn de effecten van intermitterend vasten

Door Majorie Former

Veel mensen doen aan intermitterend vasten om op gewicht te blijven of om af te vallen. Zij eten op vaste…

Onderzoek naar de milieudruk en kosten van sterk bewerkt voedsel
30 mei 2022 0

Onderzoek naar de milieudruk en kosten van sterk bewerkt voedsel

Door Majorie Former

Sterk bewerkt voedsel, zoals pizza, snoep en frisdrank, heeft een ongezondere samenstelling dan niet of minimaal bewerkt voedsel (bv. groente,…

Podcast over coeliakie over onder meer de diagnose en het glutenvrije dieet.
16 mei 2022 0

Podcast over coeliakie over onder meer de diagnose en het glutenvrije dieet.

Door Majorie Former

Vandaag is het de internationale dag van de coeliakie. De behandeling van coeliakie bestaat uit het volgen van een strikt…

Nieuwe campagne moet consument naar biologisch ‘nudgen’
12 mei 2022 0

Nieuwe campagne moet consument naar biologisch ‘nudgen’

Door Majorie Former

De nieuwe campagne ‘De mooiste boodschap is bio’ moet consumenten middels ‘nudges’ in online en fysieke supermarkten stimuleren om vaker…

Zelfbereide sondevoeding wint aan populariteit
6 april 2022 0

Zelfbereide sondevoeding wint aan populariteit

Door Majorie Former

Steeds vaker experimenteren ouders van kinderen die sondevoeding krijgen met het zgn. blended diet. Diëtisten en kinderartsen zijn hier minder…

Berichtnavigatie

Vorige 1 2 3 4 … 89 Volgende

Advertentie

NIEUWSBRIEF VOEDING & VISIE

Meest recente berichten

Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week

Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week

20 januari 2023 0
Food-studenten ontwikkelen innovatieve producten; van waterkefir tot frikandel van oesterzwammen.

Food-studenten ontwikkelen innovatieve producten; van waterkefir tot frikandel van oesterzwammen.

12 januari 2023 0
Nieuwe behandeling cystic fibrose patiënten geeft toename lichaamsgewicht

Nieuwe behandeling cystic fibrose patiënten geeft toename lichaamsgewicht

19 december 2022 0
Presentatie van de eerste resultaten van de MONDAY studie

Presentatie van de eerste resultaten van de MONDAY studie

6 december 2022 0
Kleine hoeveelheid alcohol tijdens zwangerschap tast hersenen foetus aan

Kleine hoeveelheid alcohol tijdens zwangerschap tast hersenen foetus aan

30 november 2022 0
Aanbieden van gezonde producten leidt niet tot gezonde keuze in de supermarkt

Aanbieden van gezonde producten leidt niet tot gezonde keuze in de supermarkt

7 november 2022 0
Peutermelk is niet nodig om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen

Peutermelk is niet nodig om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen

1 november 2022 0
Onderzoek naar de milieu-impact en kosten van bewerkt voedsel

Onderzoek naar de milieu-impact en kosten van bewerkt voedsel

20 oktober 2022 0

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tags

Alcohol (56) Allergie (17) Bariatrie (7) Borstvoeding (24) COPD (13) CVRM (3) Darm (100) Depressie (11) Diabetes (128) Dieet (139) Diëtist (243) Duurzaamheid (26) dysfagie (1) E-Learning (13) Eiwit (98) Fodmap (5) Gedrag (110) Hart- en Vaatziekten (70) Hartfalen (3) IBS (3) Jongeren (32) Kanker (72) Kinderen (155) Klinisch (62) Koemelk (4) Leefstijl (109) Obesitas (90) Oncologie (14) Osteoporose (5) PDS (10) slikklachten (1) Sonde (43) TIA (58) Vitamine (70)

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

 

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2023