Online Journal Club

Het bijhouden van wetenschappelijke vakliteratuur is onderdeel van evidence based handelen. Maar hoe hou je nieuwe ontwikkelingen bij? Dit kan door je aan te melden voor de Voeding & Visie Online Journal Club.

De Online Journal Club van Voeding & Visie

COVID-19 en Vitamine D-Status​
8.5/10

Online bespreek je met collega’s een wetenschappelijk artikel. Interactief, leerzaam en nuttig voor je praktijk!

Majorie Former - Hoofdredacteur Voeding & Visie

Monique van Kemenade - COVID-19 en Vitamine D-Status

Diëtist in het Erasmus MC en lid van de wetenschappelijke redactie van Voeding & Visie, verdiepte zich in het artikel dat heel veel aandacht in de media heeft gekregen. Zij bespreekt dit aan de hand van de NVD-checklist.

Gemiddelde beoordeling

COVID-19 en Vitamine D-Status​
8.5/10

Aanstaande sessies

Geen evenementen gevonden!

ONLINE JOURNAL CLUB

De Journal Club is een interactieve online bijeenkomst. De wetenschappelijk redactie van Voeding & Visie selecteert samen met een reviewer een interessant onderzoeksartikel. De reviewer analyseert en beoordeelt het artikel op een methodische wijze. De deelnemers krijgen het artikel een week voordat de Journal Club online gaat, toegestuurd met een checklijst erbij om zich voor te bereiden.

DOEL

De leerdoelen van de Journal Club zijn:
  • het lezen van wetenschappelijke literatuur,
  • het vergaren van nieuwe kennis over wetenschappelijke ontwikkelingen,
  • het op methodische wijze analyseren en beoordelen van literatuur,
  • het nadenken over en bespreken van praktische toepassingen voor je eigen handelen.

WIE

Diëtisten werkzaam in de eerste, tweede en derde lijn gezondheidszorg in Nederland en Vlaanderen kunnen aan de Journal Club deelnemen. Studenten kunnen de Journal Club als toeschouwers bijwonen.

BENODIGDE TIJD

Het beoordelen van het artikel aan de hand van de checklijst zal ca. 1-2 uur in beslag nemen. De Journal Club zelf duurt max. 1,5 uur.

ACCREDITATIE

Voor deelname aan de Journal Club worden accreditatiepunten aangevraagd. Per keer zullen 2 studiepunten bijgeschreven worden in het Kwaliteitsregister. De deelnemers krijgen na afloop het verslag toegestuurd. Voor studenten bestaat de mogelijkheid om als toehoorder aanwezig te zijn. Zij kunnen een certificaat downloaden als bewijs van deelname.

AANMELDEN

Wees er snel bij. Er kunnen slechts 15 personen live deelnemen. Meld je nu aan voor de eerstvolgende Journal Club. Je krijgt bovendien 15% korting op het boek ‘Evidence based diëtetiek’ van M.Former en J.J. van Duinen, uitgever Bohn Stafleu van Loghum. Dit boek is een handig hulpmiddel voor het beoordelen van wetenschappelijke literatuur.

Meld je nu aan voor de eerstvolgende Journal Club. Je krijgt bovendien 15% korting op het boek ‘Evidence based diëtetiek’ van M.Former en J.J. van Duinen, uitgever Bohn Stafleu van Loghum. Dit boek is een handig hulpmiddel voor het beoordelen van wetenschappelijke literatuur.