(uitverkocht) COVID-19 en Vitamine D-status
Datum & Tijd: 11 februari 20.00 – 21.30 uur | Doelgroep: Diëtisten | Maximaal aantal deelnemers: 20 | Accreditatie: Aangevraagd voor 2 studiepunten | Toegang en deelname: € 19,95
(Deze sessie heeft het maximaal aantal deelnemers bereikt)
VOEDING & VISIE ONLINE JOURNAL CLUB
In de media is momenteel veel aandacht voor COVID-19 in relatie tot de vitamine D-status. Kan vitamine D het risico op COVID-19 verlagen? Diëtisten krijgen hierover ook vragen vanuit hun omgeving en van cliënten. In deze Journal Club gaan we op zoek naar de antwoorden.
Monique van Kemenade, diëtist in het Erasmus MC en lid van de wetenschappelijke redactie van Voeding & Visie, verdiepte zich in het artikel dat heel veel aandacht in de media heeft gekregen. Zij bespreekt dit aan de hand van de NVD-checklist.
Titel van het artikel: SARS-CoV-2 positivity rates associated with circulating 25-hydroxyvitamin D levels Harvey W. Kaufman1, Justin K. Niles1, Martin H. Kroll1, Caixia Bi1, Michael F. HolickID2
1Medical Informatics, Quest Diagnostics, Secaucus, New Jersey, United States of America, 2Department of Medicine, Boston University School of Medicine, Boston, Massachusetts, United States of America. PLoS ONE 15(9): e0239252. https://doi.org/10.1371/journal.pone.0239252.
Meld je snel aan voor deze leerzame Online Journal Club!