Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen
Een nieuwe studie suggereert dat regelmatig koffiedrinken (3-5 kopjes per dag) geassocieerd is met een verminderd risico op kwetsbaarheid. Koffieconsumptie…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Een nieuwe studie suggereert dat regelmatig koffiedrinken (3-5 kopjes per dag) geassocieerd is met een verminderd risico op kwetsbaarheid. Koffieconsumptie…
Meer dan de helft van de patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege covid is drie jaar later niet…
Het innemen van probiotica kan helpen om negatieve gevoelens te verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van Katerina Johnson en Laura…
Bij hartfalen krijgen mensen vaak het advies hun vochtinname te beperken. Nu laat een grote studie onder leiding van het…
Welke schoolmaaltijden eten basisschoolleerlingen het best? Voorlopige resultaten van een onderzoek van Hogeschool Inholland in samenwerking met TommyTomato laten zien…
Chronische nierschade treft 10-15% van de wereldbevolking en kan leiden tot eindstadium nierfalen, waarvoor dialyse of een niertransplantatie nodig is.…
Vandaag gaat de achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start. De duurzame gedragsveranderingscampagne kiest dit…
Het verlagen van het vetgehalte in voedingsmiddelen gaat vaak ten koste van de smaak en textuur. Onderzoekers van de Universiteit…
Ter gelegenheid van het 40-jarig jubileum organiseert de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie (LWDO) op woensdag 14 mei 2025 in Utrecht…
Om de schadelijke gevolgen van eetstoornissen zoveel mogelijk te beperken pleit Annelies van Eeden voor vroege preventieprogramma’s (<12 jaar). Van…