Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 26 mei 2025

    Hormonen beïnvloeden darmmicrobioom van vrouwen

  • 14 mei 2025

    Jongvolwassenen krijgen vaker kanker, vooral jonge vrouwen

  • 6 mei 2025

    Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

  • 28 april 2025

    Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

  • 15 april 2025

    Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

  • 31 maart 2025

    Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

  • 19 maart 2025

    Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

  • 12 maart 2025

    Impact lichaamssamenstelling donor op uitkomsten van levende nierdonatie

  • 3 maart 2025

    Achtste editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start

  • 28 februari 2025

    Roomaroma maakt magere melk lekkerder, maar beïnvloedt eetgedrag niet

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Hormonen beinvloeden darmmicrobioom bij vrouwen
26 mei 2025 0

Hormonen beïnvloeden darmmicrobioom van vrouwen

Door Majorie Former

Dat hormonen een belangrijke rol spelen bij de gezondheid van vrouwen is een veelbesproken onderwerp. Minder bekend is de relatie…

borstkanker komt vaker voor
14 mei 2025 0

Jongvolwassenen krijgen vaker kanker, vooral jonge vrouwen

Door Majorie Former

Onder jongvolwassenen van 18 t/m 39 jaar komt kanker 1,5 keer vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. In de…

koffie en kwetsbaarheid
6 mei 2025 0

Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

Door Majorie Former

Een nieuwe studie suggereert dat regelmatig koffiedrinken (3-5 kopjes per dag) geassocieerd is met een verminderd risico op kwetsbaarheid. Koffieconsumptie…

vermoeidheid
28 april 2025 0

Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

Door Majorie Former

Meer dan de helft van de patiënten die in het ziekenhuis zijn opgenomen vanwege covid is drie jaar later niet…

probiotica
15 april 2025 0

Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

Door Majorie Former

Het innemen van probiotica kan helpen om negatieve gevoelens te verminderen. Dat blijkt uit onderzoek van Katerina Johnson en Laura…

geen vochtbeperking bij hartfalen
31 maart 2025 0

Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

Door Majorie Former

Bij hartfalen krijgen mensen vaak het advies hun vochtinname te beperken. Nu laat een grote studie onder leiding van het…

Schoolmaaltijd
19 maart 2025 Uit

Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

Door Majorie Former

Welke schoolmaaltijden eten basisschoolleerlingen het best? Voorlopige resultaten van een onderzoek van Hogeschool Inholland in samenwerking met TommyTomato laten zien…

Lichaamssamenstelling bij nierdonatie
12 maart 2025 Uit

Impact lichaamssamenstelling donor op uitkomsten van levende nierdonatie

Door Majorie Former

Chronische nierschade treft 10-15% van de wereldbevolking en kan leiden tot eindstadium nierfalen, waarvoor dialyse of een niertransplantatie nodig is.…

weel zonder vlees
3 maart 2025 Uit

Achtste editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start

Door Majorie Former

Vandaag gaat de achtste editie van de Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start. De duurzame gedragsveranderingscampagne kiest dit…

Roomaroma in melk
28 februari 2025 Uit

Roomaroma maakt magere melk lekkerder, maar beïnvloedt eetgedrag niet

Door Majorie Former

Het verlagen van het vetgehalte in voedingsmiddelen gaat vaak ten koste van de smaak en textuur. Onderzoekers van de Universiteit…

Berichten paginering

1 2 … 100 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Hormonen beinvloeden darmmicrobioom bij vrouwen

Hormonen beïnvloeden darmmicrobioom van vrouwen

26 mei 2025 0
borstkanker komt vaker voor

Jongvolwassenen krijgen vaker kanker, vooral jonge vrouwen

14 mei 2025 0
koffie en kwetsbaarheid

Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

6 mei 2025 0
vermoeidheid

Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

28 april 2025 0
probiotica

Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

15 april 2025 0
geen vochtbeperking bij hartfalen

Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

31 maart 2025 0
Schoolmaaltijd

Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

19 maart 2025 Uit
Lichaamssamenstelling bij nierdonatie

Impact lichaamssamenstelling donor op uitkomsten van levende nierdonatie

12 maart 2025 Uit
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025