Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten
29 oktober 2025 Uit

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Door Majorie Former

Het aantal patiënten met en na kanker dat de huisarts bezoekt, groeit. Zij ervaren vaak vermoeidheid, verminderde conditie en mentale…

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje
16 oktober 2025 Uit

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Door Majorie Former

De meeste voedselverspilling vindt plaats bij de voedingsindustrie en consumenten. Restafval kan opnieuw gebruikt worden, bijvoorbeeld afgekeurde bananen verwerken tot bananenbrood.

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen
9 oktober 2025 Uit

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Door Majorie Former

Let er maar eens op, als je het doorhebt, zie je het overal. Ongezond eten dringt zich aan je op.…

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.
7 oktober 2025 Uit

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Door Majorie Former

Een internationaal team van meer dan 60 onderzoekers, waaronder wetenschappers van Wageningen University & Research (WUR), waarschuwt dat mondiale voedselsystemen…

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten
1 oktober 2025 0

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Door Majorie Former

Onderzoekers van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) hebben voor de gemeenten Rotterdam en Amsterdam onderzoek gedaan naar de relatie tussen ‘sporten…

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering
16 september 2025 0

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Door Majorie Former

Wanneer gezondheidseffecten en milieuschade worden meegerekend, blijken kweekzalm en paling duurder dan de huidige winkelprijs, terwijl haring, makreel en sardine…

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen
10 september 2025 0

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Door Majorie Former

Naar aanleiding van recente onthullingen in het consumentenprogramma Radar over misleidende voedingsbehandelingen en supplementen in de vorm van vitamine infusen,…

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen
4 september 2025 0

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Door Majorie Former

Voedingssupplementen met collageen zijn populair. Webshopverkopers prijzen collageensupplementen vaak aan als middel tegen darmklachten en ter ondersteuning van het kraakbeen,…

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat
1 augustus 2025 0

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Door Voeding & Visie

Monique van Kemenade | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 38, Nummer 1, Zomer 2025 | Pagina…

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet
31 juli 2025 0

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Door Karin Lassche

Karin Lassche | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 38, Nummer 1, Zomer 2025 | Pagina 3-6…

Berichten paginering

1 2 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025