Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 20 januari 2023

    Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week

  • 12 januari 2023

    Food-studenten ontwikkelen innovatieve producten; van waterkefir tot frikandel van oesterzwammen.

  • 19 december 2022

    Nieuwe behandeling cystic fibrose patiënten geeft toename lichaamsgewicht

  • 6 december 2022

    Presentatie van de eerste resultaten van de MONDAY studie

  • 30 november 2022

    Kleine hoeveelheid alcohol tijdens zwangerschap tast hersenen foetus aan

  • Nieuws
  • Tijdschrift
    • Praktijk
    • Wetenschap
    • Redactie
    • Auteurs
  • Columns
  • Podcast
Nationale Week Zonder Vlees: belangrijkste redenen om over te stappen op plantaardig eten.
9 maart 2022 0

Nationale Week Zonder Vlees: belangrijkste redenen om over te stappen op plantaardig eten.

Door Majorie Former

De Nationale Week Zonder Vlees (7 t/m 13 maart) is een initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. Milieuwetenschapper Paul Behrens…

Volwassenen krijgen nog steeds te veel zout binnen
24 februari 2022 0

Volwassenen krijgen nog steeds te veel zout binnen

Door Majorie Former

Mannen en vrouwen van 31 tot en met 50 jaar in het noorden van Nederland kregen in 2020/2021 ongeveer 13…

Voor- en nadelen van pilgebruik door vrouwen met borst- en eierstokkanker in de familie
10 februari 2022 0

Voor- en nadelen van pilgebruik door vrouwen met borst- en eierstokkanker in de familie

Door Majorie Former

Vrouwen met een BRCA1 of BRCA2 mutatie hebben een sterk verhoogd risico op zowel borst- als eierstokkanker. Omdat gebruik van…

Verband ongezonde voedselomgeving rond scholen en lichaamsgewicht kinderen
26 januari 2022 0

Verband ongezonde voedselomgeving rond scholen en lichaamsgewicht kinderen

Door Majorie Former

De voedselomgeving rond scholen in Vlaanderen is te ongezond. De toename van fastfoodrestaurants en gemakswinkels rond scholen lijkt vooral een…

Voedselkeuzelogo Nutri-Score komt op producten
24 januari 2022 0

Voedselkeuzelogo Nutri-Score komt op producten

Door Majorie Former

Nederlandse voedselproducenten mogen naar verwachting in de eerste helft van 2022 Nutri-Score als logo gebruiken. Het logo is dan ook…

Vermijden bewerkt voedsel vermindert hoofdpijn, buikpijn en stress
19 januari 2022 0

Vermijden bewerkt voedsel vermindert hoofdpijn, buikpijn en stress

Door Majorie Former

Het vermijden van het eten van bewerkt voedsel zorgt voor afname van algemene lichamelijke en mentale klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn…

Ouderen met obesitas kunnen verantwoord afvallen met voldoende eiwitten en krachttraining
4 januari 2022 0

Ouderen met obesitas kunnen verantwoord afvallen met voldoende eiwitten en krachttraining

Door Majorie Former

Zorgprofessionals zijn vaak terughoudend om gewichtsverlies bij ouderen met obesitas aan te bevelen vanwege mogelijke risico’s, zoals een verlies aan…

Nieuwe inzichten in rol van voeding bij hartpatiënten
16 december 2021 0

Nieuwe inzichten in rol van voeding bij hartpatiënten

Door Majorie Former

Dat goede voeding een sleutelrol speelt in de preventie van hart- en vaatziekten is inmiddels bekend, maar er is weinig…

Wat is het ideale dieet?
7 december 2021 0

Wat is het ideale dieet?

Door Majorie Former

Een keto-dieet, Atkins, of Montignac dieet, crashdiëten of langzaam afvallen… Wat is nu eigenlijk het beste dieet? Wat werkt echt?…

Consumenten compenseren gezonde keuze met iets ongezonds
1 december 2021 0

Consumenten compenseren gezonde keuze met iets ongezonds

Door Majorie Former

De keuze voor een gezond product leidt mogelijk niet automatisch tot een gezondere inhoud van de totale winkelmand, omdat consumenten…

Berichtnavigatie

Vorige 1 … 4 5 6 … 89 Volgende

Advertentie

NIEUWSBRIEF VOEDING & VISIE

Meest recente berichten

Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week

Canada verlaagt advies voor alcohol naar maximaal twee drankjes per week

20 januari 2023 0
Food-studenten ontwikkelen innovatieve producten; van waterkefir tot frikandel van oesterzwammen.

Food-studenten ontwikkelen innovatieve producten; van waterkefir tot frikandel van oesterzwammen.

12 januari 2023 0
Nieuwe behandeling cystic fibrose patiënten geeft toename lichaamsgewicht

Nieuwe behandeling cystic fibrose patiënten geeft toename lichaamsgewicht

19 december 2022 0
Presentatie van de eerste resultaten van de MONDAY studie

Presentatie van de eerste resultaten van de MONDAY studie

6 december 2022 0
Kleine hoeveelheid alcohol tijdens zwangerschap tast hersenen foetus aan

Kleine hoeveelheid alcohol tijdens zwangerschap tast hersenen foetus aan

30 november 2022 0
Aanbieden van gezonde producten leidt niet tot gezonde keuze in de supermarkt

Aanbieden van gezonde producten leidt niet tot gezonde keuze in de supermarkt

7 november 2022 0
Peutermelk is niet nodig om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen

Peutermelk is niet nodig om voldoende vitamines en mineralen binnen te krijgen

1 november 2022 0
Onderzoek naar de milieu-impact en kosten van bewerkt voedsel

Onderzoek naar de milieu-impact en kosten van bewerkt voedsel

20 oktober 2022 0

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tags

Alcohol (56) Allergie (17) Bariatrie (7) Borstvoeding (24) COPD (13) CVRM (3) Darm (100) Depressie (11) Diabetes (128) Dieet (139) Diëtist (243) Duurzaamheid (26) dysfagie (1) E-Learning (13) Eiwit (98) Fodmap (5) Gedrag (110) Hart- en Vaatziekten (70) Hartfalen (3) IBS (3) Jongeren (32) Kanker (72) Kinderen (155) Klinisch (62) Koemelk (4) Leefstijl (109) Obesitas (90) Oncologie (14) Osteoporose (5) PDS (10) slikklachten (1) Sonde (43) TIA (58) Vitamine (70)

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

 

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2023