5e International Yakult Symposium
5e International Yakult Symposium: The Gut and More Probiotic Infl uences beyond the Gut Op 18 en 19 juni werd…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
5e International Yakult Symposium: The Gut and More Probiotic Infl uences beyond the Gut Op 18 en 19 juni werd…
Het metabolisme van glutamine en arginine Gerdien Ligthart-Melis is in Nederland de eerste diëtist die cum laude is gepromoveerd. Haar…
Kamelenmelk: gezondheidsdrank van de toekomst? Nederland heeft een kamelenboer die kamelenmelk op de markt brengt. Volgens overlevering en onderzoek uit…
Nieuws Nieuwe BMI-wijzer voor kinderen en volwassenen Bij uitgeverij Prelim is het boek ëBMI-wijzer – Leidraad voor een gezond gewichtë…
Als meer mensen vaker in hun eiwitbehoefte voorzien met plantaardig eiwit, leveren ze daarmee een belangrijke bijdrage aan het milieu.…
Nieuws Boek Voeding en gezondheid bij Hindostanen Eten is in de Hindostaanse cultuur meer dan het voeden van de mensen.…
Project schooldiëtist biedt nieuwe kansen Aandacht voor voeding in het basisonderwijs schept kansen voor de diëtist. In het land zijn…
Verandering leefstijl verlaagt bloeddruk Internist-nefroloog Yvo Sijpkens heeft veel kennis van de theorie en de praktijk van hypertensie. Hij vertelt…
Voeding beënvloedt stemming en eetgedrag Welke relatie bestaat er tussen voeding, stemming en eetgedrag? Op deze vraag gaven deskundigen antwoord…
Xylitol heeft een antibacteriële werking Xylitol heeft dezelfde zoetheid als suiker, maar bevat veertig procent minder calorieën en beënvloedt het…