‘Stimuleer kinderen meer water te drinken’

‘Stimuleer kinderen meer water te drinken’

11 oktober 2012 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Landelijke aftrap DrinkWater JOGG met Epke Zonderland: maak het gemakkelijk en aantrekkelijk

In de wijk, op school, in de kantine, bij het sportveld of in de speeltuin: als dorst hebben, is water makkelijk voorhanden. Met de aanpak DrinkWater kun je niet meer om het drinken van water heen. Kranen, waterkoelers, watertappunten en waterflesjes zijn zichtbaar en toegankelijk.  

Dit is het uitgangspunt van de aanpak DrinkWater van JOGG (Jongeren op Gezond Gewicht) die vandaag met Olympisch turnkampioen Epke Zonderland en Olympisch BMX’ster Laura Smulders van start ging in Amsterdam. JOGG-ambassadeur Paul Rösenmoller en de Amsterdamse wethouders Eric van der Burg & Jesse Bos gaven het officiële startsein. De sporters, waaronder ook BMX-racer Jeffrey Bignell, en bestuurders liepen met tientallen een waterestafette. De winst van deze WaterRun ging naar ‘coach’ Zonderland en zijn sportieve kinderen.  “Ik vind het mooi dat ik als topsporter kinderen kan motiveren om water te drinken”, aldus de turner. “Water is ook gewoon lekker en gezond!”

 
vinden water lekker
“Als kinderen dorst hebben, grijpen ze nu nog te vaak naar zoete drankjes. En dat terwijl we uit onderzoek weten dat ze water lekker vinden”, zegt JOGG-ambassadeur Paul Rosenmöller. “Sommige kinderen krijgen 25 suikerklontjes per dag binnen met wat ze drinken. Water is vrijwel gratis en calorieloos.”
De aanpak DrinkWater staat het komende jaar centraal in de JOGG-gemeenten. In Amsterdam Nieuw-West bijvoorbeeld – waar de aftrap was vandaag – worden watertappunten geplaatst en bestaande kranen en zichtbaarder en aantrekkelijker gemaakt. Ook gaat de gemeente in gesprek met lokale ondernemers over hun bijdrage. 

Advertentie

Meer informatie over JOGG leest u in het artikel ‘Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) is een integrale aanpak die effect heeft’ in Voeding & Visie najaar 2012.


Dit bericht delen