Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Link met afval leidt tot aversie tegen ‘gered voedsel’
16 januari 2024 0

Link met afval leidt tot aversie tegen ‘gered voedsel’

Door Majorie Former

Consumenten hebben een voorkeur voor voedsel dat volledig of gedeeltelijk is gemaakt van ingrediënten die anders verspild zouden zijn, zo…

De diëtist in actie bij behandeling van borstkanker
10 januari 2024 0

De diëtist in actie bij behandeling van borstkanker

Door Majorie Former

Majorie Former | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina 7-10…

Voedingsadvies na diagnose borstkanker
9 januari 2024 0

Voedingsadvies na diagnose borstkanker

Door Academic Journals

Monique van Kemenade | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina…

Eetstoornis ARFID vraagt om een multidisciplinaire aanpak
8 januari 2024 0

Eetstoornis ARFID vraagt om een multidisciplinaire aanpak

Door Voeding & Visie

Karin Lassche | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina 13-16…

Casus jong meisje met Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID)
5 januari 2024 0

Casus jong meisje met Avoidant/Restrictive Food Intake Disorder (ARFID)

Door Voeding & Visie

Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina 17-18 Patiëntgegevens 3-jarig meisje…

Vroegtijdig herkennen en behandelen van afwijkend eetgedrag bij jonge kinderen
4 januari 2024 0

Vroegtijdig herkennen en behandelen van afwijkend eetgedrag bij jonge kinderen

Door Academic Journals

Monique van Kemenade | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina…

De loopbaan van Sandra Beijer, hoofd afdeling diëtetiek van het MUMC+, Maastricht
3 januari 2024 0

De loopbaan van Sandra Beijer, hoofd afdeling diëtetiek van het MUMC+, Maastricht

Door Academic Journals

Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina 21-22 In deze rubriek…

De inname van groente en eten zonder hongergevoel bij baby’s en peuters; resultaten van een interventie met een repeterende belasting met groente
2 januari 2024 0

De inname van groente en eten zonder hongergevoel bij baby’s en peuters; resultaten van een interventie met een repeterende belasting met groente

Door Academic Journals

Dr. Elles van der Louw | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023…

Invloed van voeding op buikklachten en peesblessures bij hardlopers: resultaten Eat2Run studie
29 december 2023 0

Invloed van voeding op buikklachten en peesblessures bij hardlopers: resultaten Eat2Run studie

Door Academic Journals

Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina 28 De afgelopen decennia…

Maaltijd met vlees zorgt voor meer spieropbouw dan veganistische maaltijd bij ouderen
28 december 2023 0

Maaltijd met vlees zorgt voor meer spieropbouw dan veganistische maaltijd bij ouderen

Door Majorie Former

Een maaltijd met vlees bevordert een snellere aanmaak van spiereiwitten dan een vegan maaltijd met dezelfde hoeveelheid eiwitten. Dat blijkt…

Berichten paginering

Vorige 1 … 9 10 11 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 1
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025