Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • 23 juli 2025

    Voeding, microbioom en immuunreacties

  • 22 juli 2025

    Factoren voor succesvolle dieetbehandeling van obesitas

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
28 maart 2022 Uit

Voeding en borstkanker: wat is de rol van de diëtist? Verkennend survey-onderzoek naar voedingszorg door diëtisten aan vrouwen tijdens en na hun borstkankerbehandelingen.

Door Voeding & Visie

Auteurs: drs. Odette Bruls, M. Former, K. Blaauw, A. Wipkink (leden van de projectgroep Voedingszorg bij (ex-)borstkanker patiënten) odette.bruls@hotmail.com, Voeding…

24 maart 2022 Uit

Voedselverspilling en overconsumptie tegengaan met kleinere porties en zelfbediening

Door Majorie Former

Is het mogelijk om voedselverspilling tegen te gaan, de hoeveelheid voedsel die consumenten eten te verminderen en tegelijkertijd consumenten tevreden…

Voeding op agenda
15 maart 2022 Uit

Slechts de helft verkiezingsprogramma’s heeft gezonde voeding op de agenda

Door Majorie Former

Gezonde voeding en aandacht voor een gezonde, duurzame leefomgeving staat maar op ongeveer de helft van de agenda’s bij de…

Plantaardig eten
9 maart 2022 Uit

Nationale Week Zonder Vlees: belangrijkste redenen om over te stappen op plantaardig eten.

Door Majorie Former

De Nationale Week Zonder Vlees (7 t/m 13 maart) is een initiatief om de vleesconsumptie te verminderen. Milieuwetenschapper Paul Behrens…

zoutinname
24 februari 2022 Uit

Volwassenen krijgen nog steeds te veel zout binnen

Door Majorie Former

Mannen en vrouwen van 31 tot en met 50 jaar in het noorden van Nederland kregen in 2020/2021 ongeveer 13…

pillen
10 februari 2022 Uit

Voor- en nadelen van pilgebruik door vrouwen met borst- en eierstokkanker in de familie

Door Majorie Former

Vrouwen met een BRCA1 of BRCA2 mutatie hebben een sterk verhoogd risico op zowel borst- als eierstokkanker. Omdat gebruik van…

voedselomgeving rond scholen
26 januari 2022 Uit

Verband ongezonde voedselomgeving rond scholen en lichaamsgewicht kinderen

Door Majorie Former

De voedselomgeving rond scholen in Vlaanderen is te ongezond. De toename van fastfoodrestaurants en gemakswinkels rond scholen lijkt vooral een…

Nutri-score
24 januari 2022 Uit

Voedselkeuzelogo Nutri-Score komt op producten

Door Majorie Former

Nederlandse voedselproducenten mogen naar verwachting in de eerste helft van 2022 Nutri-Score als logo gebruiken. Het logo is dan ook…

bewerkt voedsel
19 januari 2022 Uit

Vermijden bewerkt voedsel vermindert hoofdpijn, buikpijn en stress

Door Majorie Former

Het vermijden van het eten van bewerkt voedsel zorgt voor afname van algemene lichamelijke en mentale klachten, zoals hoofdpijn, buikpijn…

ouderen met overgewicht
4 januari 2022 Uit

Ouderen met obesitas kunnen verantwoord afvallen met voldoende eiwitten en krachttraining

Door Majorie Former

Zorgprofessionals zijn vaak terughoudend om gewichtsverlies bij ouderen met obesitas aan te bevelen vanwege mogelijke risico’s, zoals een verlies aan…

Berichten paginering

Vorige 1 … 17 18 19 … 102 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Celiac Disease And Gluten Intolerance. Women Holding Spikelet Of Wheat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet

1 augustus 2025 0

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Young woman buying diary product and reading food label in grocery store.

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
sclerosis word written in wooden blocks on yellow table with stethoscope. Medicine, health and wellbeing concept

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
kiwi, flesh, fruit, food, spoon, kiwifruit, snack, dessert, healthy, vitamins, organic, natural, closeup

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Sweet lesson: Girl with an apple - a symbol of health and education against the backdrop of a school blackboard.

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0

Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

25 juli 2025 0
Woman touching stomach painful suffering from stomachache causes of menstruation period, gastric ulcer, appendicitis or gastrointestinal system disease. Healthcare and health insurance concept

Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

24 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025