Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Nieuwe richtlijnen voor de preventie van kanker
1 juni 2018 Uit

Nieuwe richtlijnen voor de preventie van kanker

Door Majorie Former

Op 24 mei 2018, na ruim 10 jaar, heeft het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds een nieuw rapport gepubliceerd over voeding,…

Accenten in voedselbeleid: ‘best practice’ stimuleren
24 mei 2018 Uit

Accenten in voedselbeleid: ‘best practice’ stimuleren

Door Majorie Former

Voedingsinterventies gericht op specifieke doelgroepen is één van de vijf actielijnen in het voedselbeleid voor de komende jaren. Dit schreven…

Afspraken voedingsmiddelenindustrie leidt tot kleine daling inname zout en suiker
26 april 2018 Uit

Afspraken voedingsmiddelenindustrie leidt tot kleine daling inname zout en suiker

Door Majorie Former

Met de afspraken in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling worden slechts kleine stappen gezet om de dagelijkse zout- en energie-inname (via…

Komt er een suikertaks in Nederland?
19 april 2018 Uit

Komt er een suikertaks in Nederland?

Door Majorie Former

Nederlanders krijgen elke dag gemiddeld dertig suikerklontjes binnen, waar de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om een hoeveelheid van niet meer dan 12,5…

NRC Live: AgriFood & Tech Het duurzame dieet
9 april 2018 Uit

NRC Live: AgriFood & Tech Het duurzame dieet

Door Majorie Former

NRC Live organiseert op 7 juni 2018 in Almere het congres met als thema de omslag naar een duurzame voedselketen.…

Patiënten Isala houden zelf eiwitinname bij met Eiwit app
9 april 2018 Uit

Patiënten Isala houden zelf eiwitinname bij met Eiwit app

Door Majorie Former

Isala, ziekenhuis in Zwolle, is gestart met de Isala Eiwit app. Met de Eiwit app kunnen patiënten zelfstandig bekijken of…

Gezonde voeding blijkt ook duurzaam
27 maart 2018 Uit

Gezonde voeding blijkt ook duurzaam

Door Majorie Former

Voedingspatronen die gezonder zijn, blijken over het algemeen ook duurzamer, dankzij een nieuw optimalisatiemodel. Dat geldt zowel voor een flexitarisch,…

Aantrekkingskracht voedsel en stemming lijner beïnvloeden succes van lijnen
27 maart 2018 Uit

Aantrekkingskracht voedsel en stemming lijner beïnvloeden succes van lijnen

Door Majorie Former

Veel mensen doen aan de lijn, maar een dieet volhouden is voor de meeste mensen niet gemakkelijk. Behalve voor mensen…

Fosfaatwijzer-dranken voor nierpatiënten in ontwikkeling
27 maart 2018 Uit

Fosfaatwijzer-dranken voor nierpatiënten in ontwikkeling

Door Majorie Former

Diëtisten van Ziekenhuis Gelderse Vallei en experts van Wageningen University & Research ontwikkelen een fosfaatwijzer-dranken voor nierpatiënten. Steeds meer voedingsmiddelen…

Voedingsadvies op maat met de Eetscore
27 maart 2018 Uit

Voedingsadvies op maat met de Eetscore

Door Majorie Former

Met de inzet van de Eetscore in de transmurale zorg kunnen voedingspatronen inzichtelijk en bespreekbaar worden gemaakt. De Alliantie Voeding…

Berichten paginering

Vorige 1 … 44 45 46 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025