Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Van hashtag patatje tot hashtag anorexiatips; kan hashtag diëtist hier tegenop?
1 oktober 2015 Uit

Van hashtag patatje tot hashtag anorexiatips; kan hashtag diëtist hier tegenop?

Door Majorie Former

Vergeet modetijdschriften, winkeletalages en supermarktreclames. Het zelfbeeld van vrouwen wordt anno 2015 sterk beïnvloed door populaire accounts op Facebook, Instagram…

Toevoeging vetzuren aan eerste flesvoeding niet per se goed voor gezondheid
1 oktober 2015 Uit

Toevoeging vetzuren aan eerste flesvoeding niet per se goed voor gezondheid

Door Majorie Former

Of een kind zich in de schoolleeftijd goed ontwikkelt, hangt niet zozeer af van toegevoegde vetzuren aan flesvoeding gedurende de…

Verslag symposium Voedsel en overgevoeligheid
21 september 2015 Uit

Verslag symposium Voedsel en overgevoeligheid

Door Majorie Former

Op 17 september organiseerde Folia Orthica het 23-ste symposium, ditmaal met het thema Voedsel en Overgevoeligheid. De darm, de microbiota…

Darmbacteriën beïnvloeden vetstofwisseling in het bloed
14 september 2015 Uit

Darmbacteriën beïnvloeden vetstofwisseling in het bloed

Door Majorie Former

Darmbacteriën hebben invloed op essentiële factoren om hart- en vaatziekten te voorkomen. Bacteriën in de darmen spelen een rol bij…

Kankerverwekkende stoffen in voeding tijdens zwangerschap mogelijke oorzaak kinderkanker
14 september 2015 Uit

Kankerverwekkende stoffen in voeding tijdens zwangerschap mogelijke oorzaak kinderkanker

Door Majorie Former

Een Europees onderzoeksproject onder leiding van Jos Kleinjans, hoogleraar milieugezondheidskunde aan de Universiteit Maastricht, onderzocht de relatie tussen kankerverwekkende stoffen…

Bewegingsmeter voor patiënten met diabetes en longziekten zeer effectief
1 september 2015 Uit

Bewegingsmeter voor patiënten met diabetes en longziekten zeer effectief

Door Majorie Former

Dagelijks meer bewegen draagt bij aan een betere conditie, vermindering van klachten en een betere kwaliteit van leven, maar door…

Mensen met het metabool syndroom hebben baat bij het paleodieet.
17 augustus 2015 Uit

Mensen met het metabool syndroom hebben baat bij het paleodieet.

Door Majorie Former

Het zogenaamde paleodieet pakt enkele kenmerken van het metabool syndroom aan. Zo vermindert het de buikomvang en verlaagt het de…

Voedingsadvies op basis van bloedwaarden
10 augustus 2015 Uit

Voedingsadvies op basis van bloedwaarden

Door Majorie Former

Sinds kort kunnen consumenten en huisartsen een wetenschappelijk onderbouwd voedingsadvies aanvragen bij het expertisecentrum NutriProfiel. Aan de hand van bloedwaarden…

De eHealth diëtist is dé voedingsexpert van de toekomst
5 augustus 2015 Uit

De eHealth diëtist is dé voedingsexpert van de toekomst

Door Majorie Former

Geen oubollige kantoorruimtes meer met posters aan de muur van de Schijf van Vijf, maar modern ingerichte klinieken waar de…

Suikerverslaving bestaat niet
1 juli 2015 Uit

Suikerverslaving bestaat niet

Door Majorie Former

Vaak wordt beweerd dat suiker een verslavende werking zou hebben. Vandaar dat 40% van de Nederlanders is te zwaar zou…

Berichten paginering

Vorige 1 … 63 64 65 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025