Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 6 mei 2025

    Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

  • 28 april 2025

    Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

  • 15 april 2025

    Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

  • 31 maart 2025

    Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

  • 19 maart 2025

    Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  • Podcast
  •  
Maaltijd met vlees zorgt voor meer spieropbouw dan veganistische maaltijd bij ouderen
28 december 2023 0

Maaltijd met vlees zorgt voor meer spieropbouw dan veganistische maaltijd bij ouderen

Door Majorie Former

Een maaltijd met vlees bevordert een snellere aanmaak van spiereiwitten dan een vegan maaltijd met dezelfde hoeveelheid eiwitten. Dat blijkt…

Column: ‘Op je gezondheid!’
27 december 2023 0

Column: ‘Op je gezondheid!’

Door Odette Bruls

Odette Bruls | Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina 23-24…

Gezond en duurzaam eten in het Radboudumc
22 december 2023 0

Gezond en duurzaam eten in het Radboudumc

Door Academic Journals

Voeding & Visie Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap | Jaargang 36, nummer 2, Winter 2023 | Pagina 3-6 Gezond eten voor…

Nederlanders eten minder suiker en zout en meer vezels
21 december 2023 0

Nederlanders eten minder suiker en zout en meer vezels

Door Majorie Former

Goed nieuws! We zijn in Nederland minder suiker en zout en meer vezels gaan eten. Dat blijkt uit nieuwe cijfers…

Eatmission app combineert voedingswaarde met CO2-uitstoot
11 december 2023 0

Eatmission app combineert voedingswaarde met CO2-uitstoot

Door Majorie Former

Een gezonde wereld begint op je bord. Dat is de leus van de Eatmission app die recent is gelanceerd. Deze…

Suiker in vruchtensap en frisdrank veroorzaakt leververvetting
6 december 2023 0

Suiker in vruchtensap en frisdrank veroorzaakt leververvetting

Door Majorie Former

Fructose, ook bekend als vruchtensuiker, leidt tot de ophoping van vet in de lever. Deze leververvetting kan op zijn beurt…

Gevoeligheid voor gluten door negatieve verwachtingen
5 december 2023 0

Gevoeligheid voor gluten door negatieve verwachtingen

Door Majorie Former

Klachten door glutengevoeligheid hebben voor een deel te maken met de verwachting van mensen. Het gaat daarbij om mensen bij…

Nieuwe paramedische richtlijn voor Parkinson
22 november 2023 0

Nieuwe paramedische richtlijn voor Parkinson

Door Majorie Former

Sinds 16 november 2023 is de nieuwe ‘Paramedische Richtlijn Parkinson’ landelijk en voor iedereen beschikbaar. Dit is de meest actuele…

Tentoonstelling Food for Thought in het Scheepsvaartmuseum
20 november 2023 0

Tentoonstelling Food for Thought in het Scheepsvaartmuseum

Door Majorie Former

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam presenteert Food for Thought: een vogelvlucht door de wereld van ons voedsel door de lens van…

Steeds meer kinderen met diabetes type 2, artsen luiden noodklok
14 november 2023 0

Steeds meer kinderen met diabetes type 2, artsen luiden noodklok

Door Majorie Former

Kinderartsen zien steeds vaker kinderen en jongeren met diabetes type 2 op hun spreekuur. Een alarmerende ontwikkeling volgens het Diabetes…

Berichten paginering

Vorige 1 … 7 8 9 … 100 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

Koffiedrinken kan risico op kwetsbaarheid bij ouderen verlagen

6 mei 2025 0
Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

Drie jaar na ziekenhuisopname covid: meer dan helft niet volledig hersteld

28 april 2025 0
Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

Probiotica kunnen negatieve gevoelens verminderen

15 april 2025 0
Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

Mensen met hartfalen kunnen zonder beperking vocht drinken

31 maart 2025 0
Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

Onderzoek naar schoolmaaltijden: kinderen eten liever pasta, dan rijst en aardappelen

19 maart 2025 Uit
Impact lichaamssamenstelling donor op uitkomsten van levende nierdonatie

Impact lichaamssamenstelling donor op uitkomsten van levende nierdonatie

12 maart 2025 Uit
Achtste editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start

Achtste editie Nationale Week Zonder Vlees & Zuivel van start

3 maart 2025 Uit
Roomaroma maakt magere melk lekkerder, maar beïnvloedt eetgedrag niet

Roomaroma maakt magere melk lekkerder, maar beïnvloedt eetgedrag niet

28 februari 2025 Uit
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tags

Alcohol (56) Allergie (17) Bariatrie (7) Borstvoeding (26) COPD (13) CVRM (3) Darm (107) Depressie (12) Diabetes (129) Dieet (145) Diëtist (253) Duurzaamheid (30) Dysfagie (1) E-Learning (12) Eiwit (105) Fodmap (5) Gedrag (118) Hart- en Vaatziekten (70) Hartfalen (7) IBS (3) Jongeren (32) Kanker (78) Kinderen (161) Klinisch (65) Koemelk (4) Leefstijl (113) Obesitas (98) Oncologie (18) Osteoporose (5) PDS (10) Slikklachten (2) Sonde (45) TIA (66) Vitamine (72)

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

 

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025