Programma NESPEN & V&VN symposium 24 maart 2017 in Veldhoven

Programma NESPEN & V&VN symposium 24 maart 2017 in Veldhoven

6 januari 2017 Uit Door Gerdien Ligthart-Melis
Dit bericht delen

Onderzoek op gebied van voeding, diëtetiek, verplegingswetenschappen en metabolisme.

Steeds meer paramedici zijn op zoek naar bewijs voor hun handelen. Onderzoek wordt hierbij ingezet en steeds meer diëtisten en verpleegkundigen volgen master opleidingen en/of promoveren. NESPEN vindt dit een zeer belangrijke ontwikkeling in het voedingsgebonden onderzoek en bied deze groep een platform aan voor het delen van onderzoekservaringen.

Op vrijdag 24 maart 2017 zal NESPEN in samenwerking met het netwerk  voedingsverpleegkundigen/verpleegkundig specialisten van V&VN maag darm  lever een symposium organiseren van en voor (onderzoek)diëtisten, voedingsverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, ziekenhuisapothekers en andere onderzoekers  op het gebied van klinische voeding en metabolisme. Het betrekken van het netwerk voedingsverpleegkundigen en verpleegkundig specialisten zal het programma verder multidisciplinair maken.

Het thema van het minisymposium in 2017 zal zijn ‘enterale voeding’.
Een state of the art lezing over toegangswegen voor enterale voeding zal gehouden worden door Kurt Boeykens, verpleegkundig specialist voedingsteam AZ Nikolaas, België.
Na de state of the art lecture is er ruimte voor 5 – 6 (onderzoeks)diëtisten, voedingsverpleegkundigen, verpleegkundig specialisten, ziekenhuisapothekers en andere voedingsonderzoekers voor een korte (7 minuten spreektijd, 3 minuten vragentijd) presentatie te houden over hun eigen onderzoek.
Hierbij nodigt het bestuur van NESPEN geïnteresseerden uit om dit symposium bij te wonen. Wij denken hierbij aan diëtisten, verpleegkundigen, artsen en apothekers geïnteresseerd in voedingsonderzoek.

Locatie: de Koningshof te Veldhoven, tijdens het NVGE voorjaarscongres

Inschrijven voor het symposium
Dit gaat via www.nvge.nl , u schrijft zich in voor de gehele vrijdag en bent welkom om deze dag de sessies bij te wonen. Het gehele programma van het congres vindt u op www.nvge.nl (voorjaarscongres 2017).

Meer informatie?
https://www.nvge.nl/lidmaatschap111115


Dit bericht delen