Bijna helft van alle Nederlanders is te zwaar

Bijna helft van alle Nederlanders is te zwaar

13 september 2018 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Ernstig overgewicht komt steeds vaker voor en bijna de helft van alle volwassenen heeft matig of ernstig overgewicht. Twee op de vijf mensen met ernstig overgewicht (obesitas) gaven in de periode 2015-2017 aan ontevreden te zijn over hun gewicht. Een op vijf zegt daar tevreden mee te zijn. Dat meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

Ernstig overgewicht komt steeds vaker voor
In 2017 had 49 procent van de volwassenen overgewicht. Dat was in 1981 nog 32 procent. Het percentage mensen met ernstig overgewicht is in die periode bijna verdrievoudigd van 5 procent naar 14 procent.
Van de volwassen mannen had 52 procent in 2017 overgewicht, tegen 45 procent van de vrouwen. Bij vrouwen komt obesitas wel vaker voor dan bij mannen. In 2017 had 15 procent van de vrouwen en 13 procent van de mannen ernstig overgewicht.

Zeven van de tien volwassenen zijn tevreden met gewicht
Van alle volwassen mannen zijn zeven op de tien tevreden met hun gewicht, tegen zes op de tien vrouwen. Zes op de tien mannen met matig overgewicht zijn tevreden met hun gewicht. Vier op de tien vrouwen in deze gewichtsklasse geven dit aan.
Van de mannen met obesitas is 27 procent tevreden met hun gewicht. Onder vrouwen met obesitas is dat lager, ongeveer 18 procent.

Bron: CBS.nl, 12 september 2018


Dit bericht delen: