Cerebrale Parese & problemen rondom voeding

Cerebrale Parese & problemen rondom voeding

1 juni 2020 Uit Door Voeding & Visie
Dit bericht delen:

Cerebrale Parese (CP) is een aandoening die de hersen- en motorische functies van het lichaam aantast. Bij jonge kinderen kan de ziekte zorgen voor blijvende stoornissen in de ontwikkeling van houding en beweging die aan niet-progressieve hersenafwijkingen worden toegeschreven en die leiden tot beperkingen. Behalve de motorische stoornissen zijn er vaak ook stoornissen van horen en zien, cognitie, communicatie en gedrag, evenals epilepsie en secundaire problemen van spierstelsel en skelet. Vanwege deze stoornissen komt voedingsproblematiek vaak voor. Multidisciplinaire zorg is dan noodzakelijk.

In deze e-learningmodule wordt ingegaan op de diverse factoren die op de voedingstoestand van invloed zijn en de behandeling die gegeven kan worden. De module bestaat uit twee delen; deel 1 gaat over de ziekte in het algemeen, deel 2 specifiek over de voedingstoestand van kinderen met Cerebrale Parese.E-learning deel I: Cerebrale Parese & problemen rondom voeding
E-learning deel II: Dieetadvisering bij kinderen met Cerebrale Parese (komt automatisch beschikbaar wanneer u deel 1 heeft afgerond).
Aanbieder: De e-learning wordt u aangeboden door Voeding & Visie Educatief.
Docent(en): Coby Wijnen, diëtist Spierziekten Nederland en Dea Schröder, diëtist Roessingh revalidatiecentrum Enschede.
Doelgroep: Diëtisten
Accreditatie: De e-learnings zijn voor diëtisten geaccrediteerd door de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) voor in totaal 5 studiepunten.
Educational grant: Deze e-learnings zijn mogelijk gemaakt dankzij een educational grant van Nestlé Health Science.
Prijs: De e-learnings Cerebrale Parese zijn kosteloos te volgen.

Ga direct naar: www.online-e-learning.nl


Dit bericht delen: