Keer Diabetes Type 2 Om

Keer Diabetes Type 2 Om

26 november 2014 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Mensen met diabetes type 2 wordt vaak verteld dat ze ermee moeten leren leven. Dat ze minder moeten eten en meer moeten bewegen. Volgens Stichting Voeding Leeft is dit slechts een deel van het verhaal en bovendien niet helemaal waar.

Er is wetenschappelijk aangetoond dat diabetes type 2 in 80 procent van de gevallen om te keren is. Omkeren is volgens Voeding Leeft het bereiken van gezonde bloedglucose-waardes (HbA1c)  met minder of zelfs geen medicatie, door het structureel aanpassen van leef- en voedingsstijl. Iemand hoeft daarvoor niet minder maar ánders te eten: veelal smaakvoller. Iemand voelt zich dan al snel beter, waardoor hij ook weer gaat bewegen. Het omkeerproces is begonnen. Voeding Leeft heeft programma’s ontwikkeld voor de verschillende fases van diabetes type 2.  
Voeding Leeft is een onafhankelijke stichting en netwerkorganisatie van professionals, die met passie voor voeding en leefstijl de wereld en de wetenschap volgen met een verwonderende blik. Een katalysator van vooraanstaande innovatieve artsen, diëtisten, wetenschappers, sociaal ondernemers, koks, boeren en media experts.

Klik hier voor de demonstratievideo.


Dit bericht delen: