Kookboek ‘STERK, lekker eten en variëren met medische drinkvoeding’

Kookboek ‘STERK, lekker eten en variëren met medische drinkvoeding’

8 juni 2020 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Honderdduizenden mensen zijn permanent of tijdelijk afhankelijk van medisch drinkvoeding om op gewicht te blijven of om aan te sterken. Dit overkomt mensen met ondergewicht, spierziekten, kanker of anderen ziekten. Zij kunnen slikproblemen krijgen, waardoor het moeilijk wordt om met vaste voeding voldoende voeding binnen te krijgen. Daar weet Carrie van den Akker alles van. Zij is ervaringsdeskundige en had in het verleden een cateringbedrijf. Samen met diëtist Quirine Altorf heeft zij een kookboek geschreven vol met recepten waarin medische drinkvoeding is verwerkt.

Nieuwe smaakbeleving

Het enige goede dieet is, een dieet dat lekker, is, zeker als je afhankelijk bent van medische voeding. Wanneer je je moet beperken tot drinkvoeding, wil je ook wel eens iets anders eten. Carrie snakte naar andere smaken en ging experimenteren met het verwerken van medische voeding in recepten. Dit kookboek laat zien dat het goed mogelijk is om medische voeding verwerken in heerlijke gerechten; van smoothie tot soep, en van curry tot taartjes. Het boek is mooi vormgegeven. De gerechten zien er smakelijk uit.

Dikte van de voeding

Bij de dikte van de voedingen is rekening gehouden met de internationale IDDSI standaard (International Dysphagia Diet Standardisation Innitiative). Deze standaard zorgt ervoor dat internationaal dezelfde consistentieniveau’s gehanteerd kunnen worden. Van alle gerechten is de IDDSI waarde aangegeven.  In de recepten wordt gebruik gemaakt van producten van Nutricia, maar het bedrijf is niet betrokken geweest bij de inhoud of als sponsor.

Het boek is een aanrader voor alle patiënten met kauw- en slikproblemen en voor andere patiënten die moeite hebben om op gewicht te blijven. De informatie is ook heel interessant voor diëtisten, logopedisten en andere zorgverleners om inspiratie op te doen.

STERK
Auteurs: Carrie van den Akker & Quirine Altorf
ISBN: 978 90 452 1898 4
Uitgever: Karakter Uitgevers B.V.
Prijs: € 24,99


Dit bericht delen: