Marian de van der Schueren benoemd tot buitengewoon hoogleraar Diëtetiek aan de WUR

Marian de van der Schueren benoemd tot buitengewoon hoogleraar Diëtetiek aan de WUR

4 juni 2020 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Per 1 juni is Marian de van der Schueren benoemd tot buitengewoon hoogleraar Diëtetiek aan de Wageningen University & Research (WUR). Zij is de eerste hoogleraar Diëtetiek in Nederland. “De leerstoel is een mijlpaal en erkenning voor diëtisten in Nederland en slaat een brug tussen fundamentele voedings-, en medische wetenschappen en de diëtetiekpraktijk, aldus Bianca Rootsaert, directeur van de Nederlandse Vereniging van Diëtisten (NVD). “Het vakgebied van de diëtist krijgt met deze leerstoel een wetenschappelijke impuls die past bij de belangrijke rol die voeding speelt in de huidige samenleving.”

Evidence based

Marian de van der Schueren gaat aan de slag bij de vakgroep Nutrition and Disease van de afdeling Humane Voeding en Gezondheid van de WUR. Daar gaat zij invulling geven aan de wetenschappelijke onderbouwing van de relatie tussen mens en voeding en de toegevoegde waarde van diëtetiek. De kennisagenda Diëtetiek uit het hoofdlijnenakkoord Paramedische zorg is daarin richting gevend.

Verbinding met andere wetenschappers

De kracht van de leerstoel schuilt in het zoeken van verbinding met andere wetenschappers om samen de impact van voeding voor onze gezondheid of herstel bij ziekte te onderzoeken en onder de aandacht te brengen. “De relatie tussen mens en voeding is bijzonder complex: diëtetiek is de wetenschap die deze relatie centraal stelt. Voeding speelt een essentiële rol in de preventie, gezondheid, maar ook de behandeling van een groot aantal medische aandoeningen. Met een integrale aanpak en benadering kunnen we nog veel gezondheidswinst boeken.”

Bron: nvdietist.nl


Dit bericht delen: