Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Suiker draagt nauwelijks bij aan voedselafhankelijkheid
31 maart 2017 Uit

Suiker draagt nauwelijks bij aan voedselafhankelijkheid

Door Majorie Former

Onderzoekers van de Universiteit Maastricht hebben in een wetenschappelijke studie bij mensen geen ondersteuning gevonden voor de publieke opinie dat…

Bewegen belangrijker dan gezond gewicht op hogere leeftijd
6 maart 2017 Uit

Bewegen belangrijker dan gezond gewicht op hogere leeftijd

Door Majorie Former

Ouderen met overgewicht hebben meer baat bij beweging, dan het hebben van een gezond gewicht. Voldoende lichamelijke inspanning alleen kan…

Levensverwachting in 35 geïndustrialiseerde landen blijft stijgen.
23 februari 2017 Uit

Levensverwachting in 35 geïndustrialiseerde landen blijft stijgen.

Door Majorie Former

Uit een onderzoek onder de bevolking van 35 geïndustrialiseerde landen gepubliceerd in The Lancet blijkt dat de levensverwachting blijft stijgen.…

Levensverwachting in 35 geïndustrialiseerde landen blijft stijgen.
23 februari 2017 Uit

Levensverwachting in 35 geïndustrialiseerde landen blijft stijgen.

Door Majorie Former

Uit een onderzoek onder de bevolking van 35 geïndustrialiseerde landen gepubliceerd in The Lancet blijkt dat de levensverwachting blijft stijgen.…

‘Liefdesstofje’ maakt darmen verdraagzaam voor bacteriën
21 februari 2017 Uit

‘Liefdesstofje’ maakt darmen verdraagzaam voor bacteriën

Door Majorie Former

Onderzoek lijkt stap vooruit in behandeling patiënten met Prikkelbare Darmsyndroom door ontdekking van het ‘liefdesstofje’. Onderzoekers van de afdeling Maag-,…

Winnaar Mail & Win-actie is bekend
1 februari 2017 Uit

Winnaar Mail & Win-actie is bekend

Door Majorie Former

Voor de Mail & Win-actie in Voeding & Visie was veel belangstelling. De winnaar van de Mail & Win-actie is…

Rapport van het RIVM:  ‘Wat ligt er op ons bord? Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland’
31 januari 2017 Uit

Rapport van het RIVM: ‘Wat ligt er op ons bord? Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland’

Door Majorie Former

Nederland wil voorop lopen in de internationale ambitie voor een gezond, duurzaam en veilig voedingspatroon. Om dat te realiseren is…

Hoe flesvoeding op moedermelk gaat lijken dankzij koolhydraten
19 januari 2017 Uit

Hoe flesvoeding op moedermelk gaat lijken dankzij koolhydraten

Door Majorie Former

RUG-onderzoekers hebben ontdekt hoe een klasse koolhydraten (de galacto-oligosachariden) ervoor zorgt dat flesvoeding de micro-organismen in de darmen net zo…

Healthy Food Congress 2017, 8 september, World Forum, Den Haag
11 januari 2017 Uit

Healthy Food Congress 2017, 8 september, World Forum, Den Haag

Door Majorie Former

Voorafgaand aan het ESPEN-congres vindt op 8 september het Healthy Food Congress plaats in Den Haag. Het Healthy Food Congress…

Hoog cholesterol verergert artrose in muizen
11 januari 2017 Uit

Hoog cholesterol verergert artrose in muizen

Door Majorie Former

Te veel ‘slecht’ cholesterol blijkt van invloed te zijn op de ernst van artrose. Als dit ‘slechte’ cholesterol beschadigd raakt…

Berichten paginering

Vorige 1 … 52 53 54 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025