Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Leefstijl vergroot de kans op maagkanker
21 april 2016 Uit

Leefstijl vergroot de kans op maagkanker

Door Majorie Former

Alcohol, bewerkt vlees en overgewicht zijn voor het eerst in verband gebracht met maagkanker. Dat blijkt uit het grootste onderzoek…

Kleinere porties leiden tot minder consumptie
13 april 2016 Uit

Kleinere porties leiden tot minder consumptie

Door Majorie Former

Grotere porties en verpakkingen zijn een belangrijke oorzaak van de toename van het aantal mensen met overgewicht en obesitas. Maar…

Boekrecensie ‘Gezond eten met gezond verstand’, auteur dr. Stephan Peters.
7 april 2016 Uit

Boekrecensie ‘Gezond eten met gezond verstand’, auteur dr. Stephan Peters.

Door Majorie Former

Worden we dik van frisdrank? Is het vet in volle melkproducten goed of slecht? En is detoxen gezond? Op deze…

Nederlanders krijgen steeds jonger obesitas en diabetes.
1 april 2016 Uit

Nederlanders krijgen steeds jonger obesitas en diabetes.

Door Majorie Former

Mensen hebben op steeds jongere leeftijd risico op gezondheidsproblemen door obesitas en hoge bloeddruk dan vorige generaties. Eind jaren 80…

Minder zout in producten, maar sommige producten bevatten juist meer zout.
1 april 2016 Uit

Minder zout in producten, maar sommige producten bevatten juist meer zout.

Door Majorie Former

Het zoutgehalte in sommige levensmiddelen – met name brood, conserven (enkelvoudige groenten en peulvruchten) en kaas (Goudse 48+) – is…

Personalised Food & Lifestyle, de huidige stand van zaken
25 maart 2016 Uit

Personalised Food & Lifestyle, de huidige stand van zaken

Door Majorie Former

Op 24 maart organiseerde de NVVL het symposium over personalised food en lifestyle in de HAN op Papendal. Personalized nutrition,…

Gezond eten tegen hoge bloeddruk en vaatverkalking
23 maart 2016 Uit

Gezond eten tegen hoge bloeddruk en vaatverkalking

Door Majorie Former

Beide leiden ze afzonderlijk tot een verlaging van de bloeddruk: een dieet met weinig natrium (keukenzout) of een dieet met…

De nieuwe Schijf van Vijf is gelanceerd
23 maart 2016 Uit

De nieuwe Schijf van Vijf is gelanceerd

Door Majorie Former

Op 22 maart presenteerde het Voedingscentrum de nieuwste update van de Schijf van Vijf. Het voorlichtingsmodel in de vorm van…

Vijftien procent van de ziekenhuizenpatiënten is ondervoed bij opname
15 maart 2016 Uit

Vijftien procent van de ziekenhuizenpatiënten is ondervoed bij opname

Door Majorie Former

Bijna 15% van de patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen is op hun eerste opnamedag ondervoed. Dit percentage varieert per medisch…

Verschillende soorten verslavend gedrag hebben deels dezelfde genetische risicofactoren
15 maart 2016 Uit

Verschillende soorten verslavend gedrag hebben deels dezelfde genetische risicofactoren

Door Majorie Former

Mensen die roken consumeren meer cafeïne dan niet-rokers. Maar hoe komt dit? Hebben deze gedragingen dezelfde genetische of omgevingsrisicofactoren? Of…

Berichten paginering

Vorige 1 … 59 60 61 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025