Nieuwe inzichten in werkingsmechanismen probiotica
Nieuwe inzichten in werkingsmechanismen probiotica Het therapeutische potentieel van probiotische bacteriën is enorm maar wordt nog lang niet volledig benut.…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Nieuwe inzichten in werkingsmechanismen probiotica Het therapeutische potentieel van probiotische bacteriën is enorm maar wordt nog lang niet volledig benut.…
Gezonde voeding Minder brood(zout) kan leiden tot jodiumtekort Jodium is een belangrijke voedingsstof, die we binnenkrijgen via brood en gejodeerd…
Meer kalium,minder natrium belangrijk bij hypertensie Bij de preventie en behandeling van hypertensie spelen tal van leefstijl en voedingsfactoren een…
Nieuws Nieuw! Online nascholingsmodules bij Voeding & Visie Vanaf nu kunt u het bestuderen van vakliteratuur combineren met nascholingmodules op…
Het PDS-probleem en de vezeloplossing Bij het prikkelbare darmsyndroom (PDS) wordt vaak een vezelrijke en vochtrijke voeding voorgeschreven. Maar welke…
Communicatie Visies op internetbehandeling bij eetstoornissen Internetbegeleiding bij verslavingsproblematiek is een groeimarkt. Uit onderzoek van het Trimbosinstituut1 blijkt dat veel…
Voedingstherapie bij patiënten met COPD COPD gaat vaak samen met een slechte voedingstoestand en vroegtijdige signalering is gewenst. Verbetering van…
Voorwoord In deze uitgave van Voeding & Visie besteden we onder meer aandacht aan de jodiuminname. Recent heeft de Gezondheidsraad…
Zuivel heeft gunstige invloed op hypertensie Uit diverse studies, waaronder de Hoornstudies van Jacqueline Dekker, blijkt een significant lagere bloeddruk…
Voeding bij ziekte Voeding bij amyotrofische laterale sclerose (ALS) De diëtist kan bij spierziekten adviseren over onder andere verbetering van…