Nu beschikbaar: Webinar voeding en revalidatie; van wetenschap naar praktijk

Nu beschikbaar: Webinar voeding en revalidatie; van wetenschap naar praktijk

24 september 2021 0 Door Voeding & Visie
Dit bericht delen:

Hoe kan de revalidatie van patiënten kracht bij worden gezet door een optimale samenwerking tussen fysiotherapeuten en diëtisten? Dat werd aan tafel bij Dione de Graaff besproken tijdens het webinar dat Nutricia in samenwerking met Voeding & Visie organiseerde. Gemist? Terugkijken is nu mogelijk en volgens eerdere deelnemers hoog gewaardeerd met een gemiddelde beoordeling van 8,2.

Vanuit topsportlocatie Papendal te Arnhem presenteerde Dione de Graaf het webinar Voeding en Reva­lidatie; van wetenschap naar praktijk. Tijdens dit leerzame webinar ging zij in gesprek met vier deskundigen die hun visie op dit onderwerp naar voren brachten.

Het webinar terugkijken is nu mogelijk door HIER te klikken.

Gasten

Professor Andrea Maier, internist-ouderengeneeskunde en hoogleraar gerontologie aan de Vrije Universiteit, gaf vanuit Singapore een live presentatie over afname van spiermassa en spierkracht tijdens het ouder worden. Zij besprak de grote impact van sarcopenie en het belang van het meten van handknijpkracht.

Hoogleraar bewegingswetenschappen Luc van Loon aan de Universiteit van Maastricht ging in op de rol van specifieke voedingsstoffen en beweging tijdens revalidatie. Spiercontractie stimuleert de aanmaak van spieren en maakt de spieren gevoeliger voor voeding. Voor het behoud van spieren is de combinatie van inname van eiwitten met de voeding en beweging essentieel.

Het webinar werd afgesloten door een panel van paramedici. Diëtist en leefstijlcoach Ellen Steinmeijer en zelfstandig fysiotherapeut Harold Bouwens deelden hun praktijkervaringen en pleitten voor een intensievere samenwerking tussen diëtisten en fysiotherapeuten tijdens het revalidatieproces.

Webinar

Van wetenschap naar praktijk komt middels deze opzet duidelijk naar voren. Hierdoor is de deelnemer instaat om de opgedane kennis in de praktijk te brengen en de revalidatie van cliënten in de toekomst te verbeteren.

Terugkijken

Het webinar terugkijken is nu mogelijk door HIER te klikken.
Doelgroep: Diëtisten
Duur: 108 minuten
Toegang: Gratis


Dit bericht delen: