Review E-learning Planetary Health Diets

Review E-learning Planetary Health Diets

16 maart 2020 Uit Door Voeding & Visie

Erg interessante e-learning! En hoewel ik al best wat congressen en webinars over duurzaamheid heb gevolgd nu, je leert toch weer wat bij. Het grote voordeel van deze/een e-learning is dat je het in je eigen tempo (en tijd) kan doen i.p.v. dat je bij een congres of webinar afhankelijk bent van hoe snel de spreker door z’n informatie gaat.

De filmpjes kun je net zo vaak afspelen als je zelf wilt en de artikelen kun je of helemaal lezen (dat heb ik gedaan, ook de delen die niet perse relevant zijn voor deze e-learning) of je zoekt alleen de teksten op waarover je een vraag moet beantwoorden (maar dan mis je toch echt wel een boel interessante (achtergrond)info. En ook hierbij kun je alles nog een keer nazoeken/lezen als het niet helemaal duidelijk is.

Goede afwisselende verzameling van artikelen van verschillende bronnen, zowel puur wetenschappelijk (o.a. The Lancet) als wat meer vertaald naar info voor professionals (o.a. Alpro) als nog meer richting consumententaal (Voedingscentrum).

Ik vind het ook een zeer complete e-learning. Er wordt vanuit verschillende perspectieven naar duurzaamheid gekeken. Zowel op wat er nu allemaal gebeurt in de wereld op productie- en consumptie-niveau als wat er aan gedaan kan worden om over een jaar of 30 nog een leefbare planeet te hebben waarop iedereen voldoende voeding incl. de nodige nutriënten binnenkrijgt. Zowel op wereld/macro-niveau (o.a. de producenten en vervoerders) als meer op microniveau dus wat de consument doet en zelf kan veranderen. En niet alleen, wat je vaak verwacht bij de term duurzaamheid, wat het doet voor het milieu maar ook de gezondheidsaspecten voor de mens . En wat de gevolgen zijn als er op een meer plantaardig/duurzamer productie- en voedingspatroon wordt overgeschakeld. Kortom, naar mijn idee, een zeer complete e-alearning waarvan de opgedane kennis zeker is toe te passen in mijn praktijk (en mijn eigen leven).

drs. Marianne Bom
Gewichtsconsulente ZóGezond Breda