E-Learning: Planetary Health Diets

E-Learning: Planetary Health Diets

11 oktober 2019 Uit Door Voeding & Visie
Dit bericht delen:

Planetary Health Diets: gezond én duurzaam, zo doe je dat

Met ons huidige voedselproductiesysteem en consumptiepatroon zal de planeet in de toekomst niet alle monden kunnen voeden. Daarnaast leven we in een onevenwichtige wereld; niet iedereen heeft voldoende voedsel ter beschikking en degene die voldoende voedsel hebben, eten vaak niet gezond.

Begin 2019 verscheen het EAT-onderzoek van de speciale EAT-Lancet commissie in het medische vakblad The Lancet. Dit onderzoek presenteert voedingspatronen waarmee in 2050 alle wereldburgers op een duurzame manier en gezond moeten kunnen gevoed worden. Eat Lancet presenteert “Planetary Health Diets”: goed voor mens én planeet. Het gaat niet om een specifiek voedingspatroon. Verschillende voedingspatronen zijn mogelijk binnen de grenzen die de EAT-Lancet commissie aangeeft.

Er is een substantiële verschuiving nodig van dierlijke naar meer plantaardige voeding. Dit betekent niet dat iedereen vegetarisch (geen vlees) of zelfs veganistisch (volledig plantaardig) moet gaan eten, maar wel dat flinke veranderingen in het huidige gangbare eetpatroon nodig zijn. Bijvoorbeeld meer peulvruchten en noten en minder rood vlees. Maar ook binnen productcategorieën is de ene keuze duurzamer dan de andere.

In deze e-learningmodule wordt vanuit het ‘hier en nu’ in Nederland verkend welke veranderingen er in het voedselsysteem en de voedselconsumptie moeten plaatsvinden. De EAT-Lancet Planetary Health Diets worden besproken en er wordt gekeken met welke adviezen, vanuit het Nederlandse voedingspatroon, mensen bewogen kunnen worden naar meer Planetary Health Diets.

Aanbieder: De e-learning wordt aangeboden door Voeding & Visie Educatief.
Docent(en): Drs. O.E.J.L. Bruls, docent & wetenschapsjournalist, buro KAAS (onderwijs & journalistiek m.b.t. voeding en gedrag). Tevens werkzaam als docent marketing bij de Universiteit van Tilburg.
Doelgroep: Diëtisten
Accreditatie: De e-learning is voor diëtisten geaccrediteerd door de Stichting Accreditatie Deskundigheidsbevorderende Activiteiten Paramedici (ADAP) voor 6 studiepunten.
Educational grant: Deze module is mogelijk gemaakt dankzij een educational grant van Alpro Foundation.
Prijs: De kosten voor deze gehele cursus zijn € 50,-. De lezers van Voeding & Visie kunnen een korting ontvangen van € 25,-. Gebruik hiervoor de volgende vouchercode bij uw bestelling 7QMZQMBUUBYS

Ga direct naar: www.online-e-learning.nl


Reviews

Erg interessant e-learning! En hoewel ik al best wat congressen en webinars over duurzaamheid heb gevolgd nu, je leert toch weer wat bij. Het grote voordeel van deze/een e-learning is dat je het in je eigen tempo (en tijd) kan doen i.p.v. dat je bij een congres of webinar afhankelijk bent van hoe snel de spreker door z’n informatie gaat. De filmpjes kun je net zo vaak afspelen als je zelf wilt en de artikelen kun je of helemaal lezen (dat heb ik gedaan, ook de delen die niet perse relevant zijn voor deze e-learning) of je zoekt alleen de teksten op waarover je een vraag moet beantwoorden (maar dan mis je toch echt wel een boel interessante (achtergrond)info). Lees meer…

drs. Marianne Bom

Gewichtsconsulente ZóGezond Breda


Dit bericht delen: