Update: Voeding & Visie start Online Journal Club voor diëtisten

Update: Voeding & Visie start Online Journal Club voor diëtisten

22 januari 2021 Uit Door Voeding & Visie
Dit bericht delen:

Update: Wegens grote belangstelling zijn er extra sessies ingepland. Op 11, 15 of 25 februari 2021 is het mogelijk om aan deze Online Journal Club deel te nemen. Er zijn maar een beperkt aantal deelnemers mogelijk, dus reserveer nu gelijk je deelname!

Het bijhouden van wetenschappelijke vakliteratuur is onderdeel van evidence based handelen van elke diëtist. Maar hoe hou je je vakliteratuur bij? Dit kan door je aan te melden voor de Voeding & Visie Online Journal Club.

Zo werkt het

De Journal Club is een interactieve online bijeenkomst. De wetenschappelijk redactie van Voeding & Visie selecteert samen met een reviewer een interessant onderzoeksartikel. De reviewer analyseert en beoordeelt het artikel op een methodische wijze. De deelnemers krijgen het artikel een week voordat de Journal Club online gaat, toegestuurd met een checklijst erbij om zich voor te bereiden.

Doel

De leerdoelen van de Journal Club zijn:

  • het lezen van wetenschappelijke literatuur,
  • het vergaren van nieuwe kennis over wetenschappelijke ontwikkelingen,
  • het op methodische wijze analyseren en beoordelen van literatuur,
  • het nadenken over en bespreken van praktische toepassingen voor je eigen handelen.

COVID-19 en Vitamine D-status

We starten onze Online Journal Club met een sessie over COVID en Vitamine D. In de media is momenteel veel aandacht voor COVID-19 in relatie tot de vitamine D-status. Kan vitamine D het risico op COVID-19 verlagen? Diëtisten krijgen hierover ook vragen vanuit hun omgeving en van cliënten. In deze Journal Club gaan we op zoek naar de antwoorden.

Monique van Kemenade
Diëtist in het Erasmus MC en lid van de wetenschappelijke redactie van Voeding & Visie, verdiepte zich in het artikel dat heel veel aandacht in de media heeft gekregen. Zij bespreekt dit tijdens de Online Journal Club aan de hand van de NVD-checklist.

Aankomende evenementen

Geen evenementen gevonden!

Dit bericht delen: