17e Internationale Diëtetiek Congres in Granada in teken van duurzaamheid

17e Internationale Diëtetiek Congres in Granada in teken van duurzaamheid

19 januari 2016 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Van 7 tot en met 10 september van dit jaar zal het 17e Internationale Diëtetiek Congres plaatsvinden in Granada (Spanje). Er worden meer dan 3000 diëtisten en voedingsdeskundigen verwacht. Het zal een mooie multiculturele ontmoeting worden, niet alleen vanuit een humanistisch oogpunt, maar ook om met diëtisten van over de hele wereld ervaringen uit te wisselen.

Samen voor duurzame voeding
Het internationale congres in Spanje staat in het teken van . Het congres zal nieuwe uitdagingen voor diëtisten bieden en wil hen ervan bewust maken dat zij in hun dagelijkse werk een enorme bijdrage kunnen leveren aan een betere wereld,  nu en voor toekomstige generaties. Een duurzame voeding is de sleutel tot de een goede zorg voor onze planeet, met respect voor het milieu en het ondersteunen van lokale boeren, vissers, veehouders en voedselproducenten in onze geografische omgeving. Door de economische recessie is de prioriteit op de prijs van het voedsel komen te liggen zonder rekening te houden met onze gezondheid en bescherming van het milieu. Diëtisten hebben een zeer belangrijke rol in het adviseren en opleiden van mensen op weg naar een gezonde en economisch voeding die ook duurzaam moet zijn.

Nederland is met ruim tien sprekers goed vertegenwoordigd. Hieronder volgt een overzicht van de geplande sprekers:

– HOW TO COMMUNICATE ABOUT SUSTAINABILILTY – Suzan Tuinier
– FIGHTING MALNUTRITION: THE DUTCH APPROACH – H. Kruizenga
– FOOD EDUCATION THROUGH GAMIFICATION (OR A PLAYER JOURNEY THROUGH FOODLAND USING GAMIFICATION)- Robin Health
– CREATING TRANSPARENCY IN RESULTS OF DIETETIC TREATMENT- Elke Naumann
– IMPLEMENTATION OF SMARTSIZE TO HELP PEOPLE MAINTAIN THEIR BEHAVIOURAL CHANGE – Claudia Bolleurs
– SUSTAINABLE FOOD, WHAT'S ALREADY AVAILABLE AND WHY ISN'T THAT ENOUGH TO MAKE AN IMPACT – Fraukje Rosier
– QUALITY REGISTER DIETETICS – Claudia Bolleurs
– COST-BENEFIT ANALYSIS OF DIETARY TREATMENT – Annemieke van Ginkel
– STEPPED AND MATCHED NUTRITIONAL CARE IN CHRONIC DISEASE MANAGEMENT; THE POSSIBILITIES OF A GENERIC STANDARD – Wineke Remijnse
– DEVELOPMENT OF A PRACTICE-BASED NUTRIENT MODEL – Louise Witteman
– THE NETHERLANDS: NEW DIETARY GUIDELINES AND TRANSLATION TO THE GENERAL PUBLIC – Gerda Feunekes
– CHANGES IN BODY WEIGHT DURING CHEMOTHERAPY IN BREAST CANCER AND COLORECTAL CANCER PATIENTS – Sandra Beijer
– ANUAL AND DIGITAL GUIDE NUTRITION IN CANCER – Sandra Beijer
 
 
Ga naar de website om je aan te melden

Bekijk hier het introductiefilmpje over het congres in Granada