Congres Agrifood & Tech, Almere 1 juni 2017

Congres Agrifood & Tech, Almere 1 juni 2017

24 april 2017 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Landbouw en voeding: transformatie naar duurzaam

Krijgt Nederland een Minister van Voedsel? En kunnen we koploper worden in gezonde en duurzame voeding, zoals in het akkoord van de eerste Nationale Voedseltop staat? De Nederlandse agrifoodsector heeft als kennis- en exportleider een unieke positie om een sleutelrol te pakken in het duurzaam voeden van de wereld. Hoe maken we die potentie waar? En hoe zetten we daarbij technologie in?

Tech en duurzaam – het juiste evenwicht
Landbouwrobots, smart farming, biotechnologie, het “Internet of Food”; hightech innovaties zorgen voor een steeds efficiëntere voedselproductie en -distributie. Maar wat is het juiste evenwicht tussen hightech en lowtech, tussen grootschalige en lokale oplossingen? Hoe kunnen we het beste van die twee werelden combineren?

De toekomst van Agrifood
Op 1 juni onderzoekt NRC Live met experts, opinieleiders en koplopers de belangrijkste kansen en valkuilen op het gebied van duurzame en gezonde voeding. Vragen die daarbij aan bod komen:

  • Welke innovatieve oplossingen kunnen de transitie naar een duurzame voedselvoorziening versnellen?
  • Hoe kun je als bedrijf bijdragen aan voedselzekerheid en gezonde voeding en tegelijkertijd een goede businesscase neerzetten?
  • Wat zijn effectieve methodes om voedselverspilling tegen te gaan?
  • Hoe ga je als producent, retailer en wetenschapper om met voedingshypes en hoe kun je echt gezonde voeding stimuleren?

Koplopers in tech
Innovators nemen je mee naar de toekomst van hightech-landbouw: laat je inspireren door UrbanFarmers, de grootste stadsboerderij van Europa (gevestigd in Den Haag), en ontdek de mogelijkheden van data mining. Een persoonlijk dieet op basis van dna- en omgevingsdata? Ontdek wat er nu al kan en hoor wat personalised nutrition betekent voor de voedingsindustrie.

Boeren: van probleem naar oplossing 
Maar de toekomst van duurzame landbouw is niet alleen hightech; ook goed bodemgebruik kan een wereld van verschil maken. Zo is het mogelijk met slimme landbouwmethodes CO­2 aan de bodem te binden, waardoor de boer in één klap niet meer voor een klimaatprobleem zorgt, maar bijdraagt aan een oplossing. Hoor hoe dit in de praktijk vorm krijgt.

Voeding als geneesmiddel?
Ook op het programma: de relatie tussen voeding en gezondheid. Wat weten we hierover en hoe benutten we de potentie van gezond eten? Praktijkvoorbeelden en concrete handvatten voor de voedingsindustrie!

Mis deze dag niet!
Wil jij weten hoe de agrifood-sector zich de komende jaren gaat ontwikkelen? En niet onbelangrijk: wil jij op deze trends en ontwikkelingen inspelen en ontdekken wat de kansen zijn voor jouw organisatie? Laat je inspireren, ontmoet vormgevers van de wereldwijde voedselvoorziening en praat mee op 1 juni aanstaande!

Locatie: Kunstlinie Almere, Flevoland Esplanade, Almere

Meer informatie over het congres

Tickets koop je hier


Dit bericht delen: