Diëtisten winnen Sanofi Diabetes Innovatie Prijs met ‘100 dagen diabetes challenge’

Diëtisten winnen Sanofi Diabetes Innovatie Prijs met ‘100 dagen diabetes challenge’

2 oktober 2017 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Diëtisten Karen Plantinga en Patricia van Health4you2.online winnen met ‘100 dagen diabetes challenge’, in dit leefstijlprogramma leren cursisten meer over hun leven met diabetes.

Sanofi roept met de Diabetes Innovatie Prijs zorgverleners op hun ideeën om de zorg rond diabetes te verbeteren, te delen. De Diabetes Innovatie Prijs 2016 is dit jaar uitgereikt aan Health4you2.online, voor hun programma ‘100 dagen diabetes challenge’. Hun idee wordt beloond met een bedrag van 5.000 euro. 

‘100 dagen diabetes challenge’
Het doel van het programma is de cursisten de regie te geven over hun leven met diabetes. Door middel van een gezonde leefstijl wordt medicatie verminderd en/of afgebouwd. De bloedsuikers en andere bloedwaarden verbeteren, net als de bloeddruk en conditie van cursist. De leefstijl kan op langere termijn volgehouden worden voor een blijvend resultaat, waardoor de kwaliteit van leven van de cursist toeneemt.
Het programma biedt 100 dagen intensieve begeleiding aan mensen met diabetes en overgewicht. De begeleiding is een combinatie van 2 fysieke ontmoetingsdagen in groepsverband, met daarnaast intensieve online begeleiding middels webinars, opdrachten en beweegchallenges. Groot voordeel van de online begeleiding is dat de patiënt zelf zijn tijd hiervoor kan inplannen en niet afhankelijk is van de werktijden van de hulpverleners. Daarnaast is er individuele aandacht tijdens de fysieke dagen en Skype consulten en lotgenoten contact in het online-gedeelte.
 
Unaniem juryoordeel
De jury, bestaande uit Mirjam van de Weijer, bestuurslid EADV, Fred Storms, internist en diabetoloog en Ciska Westerlaken, kinderarts en winnaar van de 1e editie van de Diabetes Innovatie Prijs heeft unaniem gekozen voor het project ‘100 dagen diabetes challenge’ van Health4you2.online. 
 
Karen Plantinga en Patricia Vermeulen van Health4you2 ontvingen uit handen van Peter de Vries Robles, Head Medical Diabetes & Cardiovasculair Benelux Saofi en afgevaardigde Ciska Westerlaken van de jury, een cheque ter waarde van EUR 5.000,-
 
Eervolle vermeldingen
Voor de Diabetes Innovatie Prijs zijn in totaal 10 zeer interessante en innovatieve projecten ingediend. Na voorselectie bleven 3 projecten over met kans op de overwinning. Naast het winnende project waren dit de projecten:
 
·        “Kennis van diabetes via e-learning voor oppassers en gezinnen”, van Stichting D-Support
·        “Wandelen met Diabetes”, ingediend door Bravis Ziekenhuis Roosendaal
 
Voor een overzicht van alle ingezonden projecten en meer informatie over de projecten zelf ga naar www.diabetesinnovatieprijs.nl.
 
Stimuleren van uitwisselen innovatieve ideeën 
Sanofi heeft de Diabetes Innovatie Prijs in het leven geroepen om innovatieve, toepasbare ideeën te verzamelen over de zorg voor patiënten met diabetes. Veel zorgverleners worden dagelijks geconfronteerd met uitdagingen rond de organisatie van diabeteszorg en hebben daar vaak mooie en creatieve oplossingen voor. Goede ideeën zijn niet altijd eenvoudig uit te voeren en vaak ontbreken ook de financiële middelen hiervoor. De Diabetes Innovatie Prijs biedt een podium voor het stimuleren en uitwisselen van vernieuwende, bruikbare ideeën.
Het beste idee wint de Diabetes Innovatie Prijs én kan rekenen op een bedrag tot 5.000 euro, te besteden aan de uitvoering van het project.
 
Aanmelden nieuwe projecten
Sanofi biedt ook volgend jaar de mogelijkheid om mee te doen aan de Diabetes Innovatie Prijs. Nieuwe projecten kunnen vanaf januari 2018 worden ingediend via www.diabetesinnovatieprijs.nl.
 
 
 


Dit bericht delen: