Hollandse pot is nog steeds populair

Hollandse pot is nog steeds populair

6 november 2013 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Uit onderzoek van HAK blijkt dat de meeste Nederlanders gedurende de week nog steeds overwegend een Hollandse maaltijd op tafel (aardappelen, groenten en vlees) zetten.

Ondanks de opkomst van andere keukens kiest meer dan 60% van alle Nederlandse gezinnen driemaal of vaker per week voor de traditionele Hollandse pot. Alleen meestal wel op basis van slechts een handvol vaste recepten.
Van maandag tot donderdag eten we het vaakst ‘aardappelen-groenten-vlees’. Maandag is daarbij nog immer de meest populaire dag. Vanaf vrijdag laten we de teugels vieren. Op zaterdag, de P-dag, eet een groot deel van de Nederlanders pizza, patat en pannenkoeken.
Afwisseling in recepten is echter nog niet waar een doorsnee Nederlands gezin sterk in is. De helft van de gezinnen heeft een vast eetpatroon met minimaal een tot drie vaste recepten per week. Gemiddeld geven ze dan 6 tot 7 euro uit voor de avondmaaltijd.
Gezien de nog altijd grote populariteit van de Hollandse maaltijd wil HAK deze terug te plaatsen op een voetstuk. Zeker omdat de meeste Nederlanders tegenwoordig eerst bepalen welke groente ze willen eten en dan pas het vlees erbij kiezen. Het bedrijf gaat consumenten inspireren met recepten van producten die van dichtbij komen, met een hedendaagse twist. Allen samengesteld door Steef Cuijpers, de vaste kok van HAK die ook in de TV commercial met Ronald Koeman te zien is.
Met Woensdag HAKdag en de populariteit van Hollandse groenten is ‘woensdag gehaktdag’ verleden tijd, aldus Steef Cuijpers de vaste kok van HAK. “Hoewel we nog steeds graag een gehaktballetje bij de groenten en aardappelen prikken denkt de Nederlander tegenwoordig eerst heel bewust na welke groenten hij wanneer eet. Ook letten gezinnen steeds vaker op waar de groenten vandaan komen, het liefste van dichtbij.” 
 


Dit bericht delen: