KLAAR VOOR DE START? HAP!

KLAAR VOOR DE START? HAP!

27 mei 2019 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen

Een nieuw boek van Nelleke Stegeman (‘Oma Nel’) over voeding voor de eerste 1000 dagen: de zwangerschap (270 dagen) plus de eerste twee jaar van een kind (730 dagen). Als ‘Oma Nel’ wijst zij ouders de weg door de wirwar van voedingsadviezen, met feitelijke inzichten en praktische tips.

Eten speelt een cruciale rol bij de ontwikkeling van een kind. De eerste 1000 dagen zijn belangrijk  voor de rest van zijn of haar leven. Maar wat is er dan bekend? En vooral, wat is er dan bewezen? Dit boek is een praktische handleiding en geeft antwoord op de vragen over hoe ouders een kind de best mogelijke start kunnen geven.

Het boek gaat uitgebreid in op de voeding van moeder en kind. Zo besteedt de auteur veel aandacht aan de keuze voor borst- en flesvoeding, het voeden op verzoek, de hechting met het kind en het leren herkennen van honger- en slaapsignalen. Maar ook in de periode vóór de conceptie is een goede voeding van zowel de moeder als de vader van belang voor een goede start van het kind.

Dit boek is geschreven voor ouders en grootouders, maar is ook een heel interessant naslagwerk voor diëtisten, jeugdartsen, jeugdverpleegkundigen, kraamverzorgenden, lactatiedeskundigen, verloskundigen en andere professionals

Over de auteur:

Nelleke Stegeman is , socioloog, docent, moeder en oma. Zij schrijft al sinds 1981 over voeding. In 2017 verscheen de zevende druk van ‘Voeding bij gezondheid en ziekte’, een belangrijk naslagwerk voor professionals. Ze heeft een schat aan levenservaring die ze graag met de volgende generaties deelt. Daarnaast is ze – zoals zovele oma’s – een stevige autoriteit in de keuken, een kookfanaat en een liefhebber van lekker en gezond eten. Een echte foodie.

Auteur: Nelleke Stegeman

1e druk mei 2019, 228 pagina’s

Te bestellen via https://omanelweethetwel.nl/

Prijs € 22,- inclusief verzendkosten