Levensverwachting in 35 geïndustrialiseerde landen blijft stijgen.

Levensverwachting in 35 geïndustrialiseerde landen blijft stijgen.

23 februari 2017 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Uit een onderzoek onder de bevolking van 35 geïndustrialiseerde landen gepubliceerd in The Lancet blijkt dat de levensverwachting blijft stijgen. Zuid Koreanen worden het oudste en de VS heeft een levensverwachting vergelijkbaar met die in ontwikkelingslanden.

Onderzoek naar toekomstige sterftecijfers en levensverwachting zijn nodig om plannen te maken ten aanzien van gezondheidszorg, sociale diensten en pensioenen. De onderzoekers ontwikkelden 21voorspellingsmodellen. Hieruit blijkt dat de levensverwachting naar verwachting zal toenemen in alle 35 landen met een waarschijnlijkheid van ten minste 65% voor vrouwen en 85% voor mannen. Er is een kans 90% dat de levensverwachting bij geboorte onder Koreaanse vrouwen in 2030 zal hoger zijn dan 86, gelijk aan de hoogste wereldwijde levensverwachting in 2012, en een 57% kans dat het zal hoger zijn dan 90 jaar.

De voorspelde winst in levensverwachting van vrouwen in Zuid-Korea wordt gevolgd door die in Frankrijk, Spanje en Japan.

Van de onderzochte landen hebben de Verenigde Staten, Japan, Zweden, Griekenland, Macedonië en Servië de laagste verwachte levensverwachting winst voor zowel mannen als vrouwen.

Future life expectancy in 35 industrialised countries: projections with a Bayesian model ensemble, Vasilis Kontis, PhD†, James E Bennett, PhD†, Colin D Mathers, PhD, Guangquan Li, PhD, Kyle Foreman, PhD, Prof Majid Ezzati, FMedSci'Correspondence information about the author Prof Majid Ezzati

http://www.thelancet.com/journals/lancet/article/PIIS0140-6736(16)32381-9/fulltext


Dit bericht delen: