Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes verschenen met meer aandacht voor persoonsgerichte zorg
23 november 2020 Uit

Nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes verschenen met meer aandacht voor persoonsgerichte zorg

Door Majorie Former

Op 13 november presenteerde de Nederlandse Diabetes Federatie de nieuwe NDF Voedingsrichtlijn diabetes. Voeding en gezond eten zijn extra belangrijk…

Alternatieve eiwitbronnen meer geaccepteerd, consumptie blijft achter
18 november 2020 Uit

Alternatieve eiwitbronnen meer geaccepteerd, consumptie blijft achter

Door Majorie Former

Steeds meer Nederlanders willen minder vlees, zuivel en eieren eten en juist vaker kiezen voor alternatieve eiwitbronnen. Zij zien zichzelf…

Consumenten besteden meer geld aan duurzaam voedsel
18 november 2020 Uit

Consumenten besteden meer geld aan duurzaam voedsel

Door Majorie Former

Nederlanders besteedden in 2019 18% meer aan duurzaam voedsel dan het jaar hiervoor. Consumenten zijn best bereid meer aan duurzaam…

Column: Helpt vitamine D tegen corona?
9 november 2020 Uit

Column: Helpt vitamine D tegen corona?

Door Anneke Palsma

door Anneke Palsma Iedereen is op zoek naar hét middel tegen COVID-19. Er wordt hard gewerkt om een vaccin te…

Nederlanders eten niet volgens de Richtlijnen Schijf van Vijf. Resultaten van de voedselconsumptiepeiling 2012-2016
4 november 2020 Uit

Nederlanders eten niet volgens de Richtlijnen Schijf van Vijf. Resultaten van de voedselconsumptiepeiling 2012-2016

Door Majorie Former

Het Nederlandse voorlichtingsmodel over voeding, de Schijf van Vijf, laat zien wat gezond eten inhoudt. Het gaat om een voedingspatroon…

Nederlander bewuster van eigen gezondheid door coronapandemie
19 oktober 2020 Uit

Nederlander bewuster van eigen gezondheid door coronapandemie

Door Voeding & Visie

Het merendeel van de Nederlanders is bezig met een gezonde leefstijl. Echter, een begin maken met het verbeteren van de…

Nieuw Kennisinstituut voor Voeding & Huid; adviezen en scholing
14 oktober 2020 Uit

Nieuw Kennisinstituut voor Voeding & Huid; adviezen en scholing

Door Majorie Former

Het Kennisinstituut voor Voeding & Huid (KIVH) is het eerste initiatief waarbij specialismen binnen de huid- en voedingsbranche, samenkomen. Het…

Menselijk ruimtelijk geheugen geeft prioriteit aan calorierijk voedsel
8 oktober 2020 Uit

Menselijk ruimtelijk geheugen geeft prioriteit aan calorierijk voedsel

Door Majorie Former

Mensen onthouden de locatie van calorierijk voedsel beter dan dat van caloriearm voedsel, blijkt uit onderzoek van Wageningen University &…

Het WKOF waarschuwt: Ga niet op eigen initiatief een dieet volgen bij kanker
6 oktober 2020 Uit

Het WKOF waarschuwt: Ga niet op eigen initiatief een dieet volgen bij kanker

Door Majorie Former

Ga als kankerpatiënt niet op eigen initiatief een ketogeen dieet volgen. Overleg altijd met je behandelend arts en/of diëtist of…

Elk kind heeft recht op een  gezonde schoollunch
28 september 2020 Uit

Elk kind heeft recht op een gezonde schoollunch

Door Majorie Former

Kinderen eten meer groente en bruin volkoren brood en drinken minder suikerhoudende dranken als ze een lunch op school krijgen…

Berichten paginering

Vorige 1 … 25 26 27 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025