Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Kookboek ‘STERK, lekker eten en variëren met medische drinkvoeding’
8 juni 2020 Uit

Kookboek ‘STERK, lekker eten en variëren met medische drinkvoeding’

Door Majorie Former

Honderdduizenden mensen zijn permanent of tijdelijk afhankelijk van medisch drinkvoeding om op gewicht te blijven of om aan te sterken.…

Marian de van der Schueren benoemd tot buitengewoon hoogleraar Diëtetiek aan de WUR
4 juni 2020 Uit

Marian de van der Schueren benoemd tot buitengewoon hoogleraar Diëtetiek aan de WUR

Door Majorie Former

Per 1 juni is Marian de van der Schueren benoemd tot buitengewoon hoogleraar Diëtetiek aan de Wageningen University & Research…

Arthur van Zanten benoemd tot buitengewoon hoogleraar in voeding bij metabole stress
3 juni 2020 Uit

Arthur van Zanten benoemd tot buitengewoon hoogleraar in voeding bij metabole stress

Door Majorie Former

De raad van bestuur van Wageningen University & Research heeft Arthur van Zanten, internist-intensivist aan Ziekenhuis Gelderse Vallei, per 1…

Reuzengroei behandelen met een streng koolhydraatarm dieet
2 juni 2020 Uit

Reuzengroei behandelen met een streng koolhydraatarm dieet

Door Majorie Former

Een streng koolhydraatarm dieet lijkt soelaas te bieden aan patiënten met acromegalie (reuzengroei). Dankzij het dieet hoefde een deel van…

Cerebrale Parese & problemen rondom voeding
1 juni 2020 Uit

Cerebrale Parese & problemen rondom voeding

Door Voeding & Visie

Onderstaand nieuwsbericht is niet meer actueel. Tegenwoordig zijn op www.platformvoeding.nl alle nascholingen van Voeding & Visie te volgen. Cerebrale Parese…

Dieetadvisering bij kinderen met Cerebrale Parese
1 juni 2020 Uit

Dieetadvisering bij kinderen met Cerebrale Parese

Door Voeding & Visie

Onderstaand nieuwsbericht is niet meer actueel. Tegenwoordig zijn op www.platformvoeding.nl alle nascholingen van Voeding & Visie te volgen. Cerebrale Parese…

Gezond met Suus video’s
25 mei 2020 Uit

Gezond met Suus video’s

Door Majorie Former

Suzanne Vonk, diëtist en gezondheidswetenschapper, ziet in haar praktijk mensen die willen afvallen en mensen die gezonder willen gaan eten…

Waarom fruitsap niet in de Schijf van Vijf staat
25 mei 2020 Uit

Waarom fruitsap niet in de Schijf van Vijf staat

Door Voeding & Visie

Een glaasje sinaasappelsap bij het ontbijt voor de vitamines. Appelsap in plaats van cola, want je bent op dieet. Fruitsap…

Revalidatie na corona vraagt om meer behandeluren door de diëtist
20 mei 2020 Uit

Revalidatie na corona vraagt om meer behandeluren door de diëtist

Door Majorie Former

Voor herstel en revalidatie van Covid-19 patiënten is in veel gevallen zeer intensieve begeleiding van een diëtist nodig. Veel (ex-)covid…

The burning question: verbrand je nog calorieën na acht uur ‘s avonds?
20 mei 2020 Uit

The burning question: verbrand je nog calorieën na acht uur ‘s avonds?

Door Voeding & Visie

Eten na acht uur ‘s avonds. Dit tijdstip zou de mythische grens zijn waarna je metabolisme zo erg vertraagt, dat…

Berichten paginering

Vorige 1 … 29 30 31 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025