Wereld Kanker Onderzoeks Fonds ontwikkelt toolkit met informatie over voeding en kanker
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft een toolkit ontwikkeld met betrouwbare informatie over voeding en kanker. Deze toolkit heeft als…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds heeft een toolkit ontwikkeld met betrouwbare informatie over voeding en kanker. Deze toolkit heeft als…
Het Wereld Kanker Onderzoek Fonds en de Landelijke Werkgroep Diëtisten Oncologie (LWDO) raden vasten tijdens de behandeling van kanker af.…
Sinds 2016 onderzoekt Stichting MS-Anders de relatie tussen voeding en multiple sclerose (MS). Al meer dan 600 patiënten deden mee…
Het wordt tijd dat alcohol net zo hard ontmoedigd wordt als roken. Dat zei hoogleraar Keel-Neus-Oorheelkunde Jeroen Jansen tijdens zijn…
Plantaardige eiwitbronnen zijn onmisbaar om de groeiende wereldbevolking in de toekomst van voldoende eiwitten te voorzien. Groene bladeren van planten…
Met ons huidige voedselproductiesysteem en consumptiepatroon zal de planeet in de toekomst niet alle monden kunnen voeden. Daarnaast leven we in een onevenwichtige wereld; niet iedereen heeft voldoende voedsel ter beschikking en degene die voldoende voedsel hebben, eten vaak niet gezond.
Dagelijks consumeren we onbewust heel veel verschillende aardappelderivaten. Ze worden namelijk verwerkt in allerlei producten om deze smakelijker of langer houdbaar te maken, of om de textuur te verbeteren. Bea Willemse, diëtist bij Avebe, is daarin gespecialiseerd.
Toename van obesitas in combinatie met weinig beweging verhoogt het risico op leververvetting. Tijdige interventie kan het proces omkeren. Daar…
Postprandiale glucoserespons na de consumptie van drie gemengde maaltijden op basis van de koolhydraattelmethode bij volwassenen met diabetes type 1.…
Patiënten met metabole ziekten volgen veelal een streng eiwitbeperkt dieet. Een teveel aan eiwit brengt schade toe aan vitale organen…