Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Voedingswetenschap en geneeskunde moeten veel meer samenwerken
23 januari 2019 Uit

Voedingswetenschap en geneeskunde moeten veel meer samenwerken

Door Majorie Former

De voedingswetenschap en de geneeskunde staan voor een gemeenschappelijke uitdaging: het terugdringen van voedingsgerelateerde ziektelast. Er zijn circa 8 miljoen…

Groningse diëtist én Limburgse verpleegkundig-specialist winnen Maria ter Welle Prijs 2019
23 januari 2019 Uit

Groningse diëtist én Limburgse verpleegkundig-specialist winnen Maria ter Welle Prijs 2019

Door Majorie Former

Trijntje Kok-Steenbergen, diëtist uit het UMC Groningen en Magda van Loon, verpleegkundig specialist uit het Maastricht UMC+ zijn de winnaars…

Boek Evidence-based diëtetiek, 3e herziene druk
11 januari 2019 Uit

Boek Evidence-based diëtetiek, 3e herziene druk

Door Majorie Former

De 3e herziene druk van het boek Evidence-based diëtetiek; principes en werkwijze is recent verschenen bij Bohn Stafleu van Loghum…

E-healthproject Eetstoplicht; video’s met voedingsinformatie voor mensen met diabetes type 2
3 januari 2019 Uit

E-healthproject Eetstoplicht; video’s met voedingsinformatie voor mensen met diabetes type 2

Door Majorie Former

Huisartsenpraktijken in Amsterdam maken sinds kort gebruik van E-healthproject Eetstoplicht. Eetstoplicht brengt betrouwbare voedingskennis binnen het bereik van iedereen die…

80% Nederlanders wil lagere BTW op groente en fruit voor gezondheid
30 december 2018 Uit

80% Nederlanders wil lagere BTW op groente en fruit voor gezondheid

Door Majorie Former

80% van de Nederlanders is voorstander van een lagere BTW op groente en fruit om gezond eten te stimuleren. Dit…

Voedselonzekerheid treft kwart van de gezinnen in Haagse krachtwijken
4 december 2018 Uit

Voedselonzekerheid treft kwart van de gezinnen in Haagse krachtwijken

Door Majorie Former

Uit onderzoek van de Universiteit Leiden, het LUMC en GGD Haaglanden blijkt dat ruim een kwart van de deelnemende Haagse…

Voorwoord Voeding & Visie Winter 2018
2 december 2018 Uit

Voorwoord Voeding & Visie Winter 2018

Door Majorie Former

In deze uitgave is de transitie naar een meer plantaardig voedingspatroon een belangrijk thema. De verschuiving naar een voedingspatroon met…

Inhoud Voeding & Visie Winter 2018
2 december 2018 Uit

Inhoud Voeding & Visie Winter 2018

Door Majorie Former

Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon is een urgent voedselthema Om de voeding duurzamer te maken is de overgang van…

Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon is een urgent voedselthema
2 december 2018 Uit

Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon is een urgent voedselthema

Door Majorie Former

Plantaardige voeding Verschuiving naar een meer plantaardig eetpatroon is een urgent voedselthema Om de voeding duurzamer te maken is de……

Beterschappen: nieuw initiatief voor nierpatiënten
2 december 2018 Uit

Beterschappen: nieuw initiatief voor nierpatiënten

Door Majorie Former

Beterschappen Beterschappen: nieuw initiatief voor nierpatiënten Bij een verminderde nierfunctie komt de diëtist vaak pas in beeld als de werking……

Berichten paginering

Vorige 1 … 39 40 41 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 0
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 0
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025