3-9 juni Nationale Suiker Challenge 2019; een week lang eten zonder toegevoegde suikers

3-9 juni Nationale Suiker Challenge 2019; een week lang eten zonder toegevoegde suikers

2 mei 2019 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Na het succes van vorig jaar gaat de tweede editie van de Nationale Suiker Challenge van start. Volgens het Diabetesfonds zijn we wat beperking van onze suikerinname betreft op de goede weg, maar er is nog genoeg te bereiken. Daarom wordt van 3 t/m 9 juni wederom een week lang eten en drinken zonder toegevoegde suikers georganiseerd. Iedereen kan zich gratis aanmelden.

De Nationale Suiker Challenge is een initiatief van het Diabetes Fonds. Volgens Algemeen Directeur Hanneke Dessing is in de strijd tegen diabetes type 2 aandacht voor een gezonde keuze in eten en drinken onverminderd belangrijk: “we zijn er namelijk nog lang niet. In totaal krijgen we gemiddeld 28 suikerklontjes per dag binnen. Dat is 40 kilo suiker per jaar. Terwijl de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om dagelijks maximaal 12,5 suikerklontjes (vrouwen) of 15 suikerklontjes (mannen) aan vrije suikers te consumeren, krijgen we er iedere dag 30% te veel van binnen. Kinderen zelfs bijna 80% te veel, zo blijkt uit de nieuwste cijfers van het RIVM¹”.

Gezonde keuze nog steeds niet makkelijk

“Vorig jaar gingen ruim 30.000 enthousiaste mensen de uitdaging aan. Een aantal dat we dit jaar ruimschoots willen overtreffen. We hopen op meer bewustwording van het feit dat we dus nog steeds te veel suiker binnen krijgen. Dit is verontrustend, maar zeker niet vreemd. Want zolang gezonde voeding duurder blijft dan suikerrijke producten als frisdrank en snoepgoed, zo lang fabrikanten suiker toevoegen aan producten waarvan we het niet verwachten en zolang onze omgeving ons blijft verleiden is de gezonde keuze gewoon niet de makkelijke keuze.”

Gratis minder-suiker-tips

“Met het magazine met heerlijke recepten, verantwoorde tussendoortjes, deskundige aan het woord, werkbladen en handige minder-suiker-tips proberen we de gezonde keuze de minder zoete keuze te laten zijn. Daarnaast kan er op social media aan onze diëtist live worden gevraagd om tips en passend advies.”

 Ervaringen delen via #suikerchallenge

Uiteraard roepen we de deelnemers op om al het lekkers dat gemaakt wordt te delen via #suikerchallenge. Ervaringen mogen natuurlijk ook gedeeld worden! Meer informatie en deelnemen: www.suiker-challenge.nl

Bron: Persbericht Diabetesfonds, 1 mei 2019


Dit bericht delen: