Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Handleiding demedicaliseren bij diabetes mellitus type 2
14 november 2018 Uit

Handleiding demedicaliseren bij diabetes mellitus type 2

Door Majorie Former

Met de vele aandacht voor koolhydraatbeperking in de voeding, o.a. in de media, ontstaan veel vragen over medicatie-afbouw bij diabetes…

Nieuw: online cursus Nutrition and Cancer
14 november 2018 Uit

Nieuw: online cursus Nutrition and Cancer

Door Majorie Former

Kanker is de nummer 1 doodsoorzaak. Wereldwijd wordt een op de acht sterfgevallen veroorzaakt door kanker. Hiermee heeft kanker hart-…

Ziektes bestrijden met goede bacteriën
24 oktober 2018 Uit

Ziektes bestrijden met goede bacteriën

Door Majorie Former

Onderzoekers van het Instituut Biologie Leiden hebben ontdekt hoe goede darmbacteriën ons aangeboren immuunsysteem reguleren. Door deze verrassende ontdekking wordt…

Vruchtendrinkpakjes voor kinderen bevatten nauwelijks fruit
24 oktober 2018 Uit

Vruchtendrinkpakjes voor kinderen bevatten nauwelijks fruit

Door Majorie Former

Drinkpakjes voor kinderen proberen er zo fruitig mogelijk uit te zien maar ze bevatten vaak amper fruit. Meer dan de…

Archeoloog Diederik Pomstra experimenteert met paleodieet
24 oktober 2018 Uit

Archeoloog Diederik Pomstra experimenteert met paleodieet

Door Majorie Former

Wat aten onze verre voorouders en hoe bereidden ze hun voedsel? Een maand lang ondergaat experimenteel archeoloog Diederik Pomstra een…

Nieuwe voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor volwassenen
20 september 2018 Uit

Nieuwe voedingsnormen voor vitamines en mineralen voor volwassenen

Door Majorie Former

De Gezondheidsraad heeft de voedingsnormen uit 2014 voor vitamines en mineralen voor volwassenen geëvalueerd. Dat leidt tot een aanpassing van…

Diëtisten in actie tegen contracten van zorgverzekeraars
18 september 2018 Uit

Diëtisten in actie tegen contracten van zorgverzekeraars

Door Majorie Former

Met de actie ‘Red de diëtist’ komen diëtisten in opstand tegen de nieuwe contracten met de zorgverzekeraars. Met ingang van…

Animatievideo’s over zwangerschapsdiabetes voor cliënten en professionals
17 september 2018 Uit

Animatievideo’s over zwangerschapsdiabetes voor cliënten en professionals

Door Majorie Former

Op de dag van de diëtist (woensdag 19 september) verschijnt een videoserie over zwangerschapsdiabetes ontwikkeld door Corien Maljaars. De video’s…

Boek ‘Banaan of kiwi?’ belicht de gevolgen van maagverkleiningen
14 september 2018 Uit

Boek ‘Banaan of kiwi?’ belicht de gevolgen van maagverkleiningen

Door Majorie Former

Met de toename van ernstige obesitas ondergaan steeds meer Nederlanders een bariatrische operatie, beter bekend als maagverkleining. Vorig jaar steeg…

Bijna helft van alle Nederlanders is te zwaar
13 september 2018 Uit

Bijna helft van alle Nederlanders is te zwaar

Door Majorie Former

Ernstig overgewicht komt steeds vaker voor en bijna de helft van alle volwassenen heeft matig of ernstig overgewicht. Twee op…

Berichten paginering

Vorige 1 … 41 42 43 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025