E-healthproject Eetstoplicht; video’s met voedingsinformatie voor mensen met diabetes type 2

E-healthproject Eetstoplicht; video’s met voedingsinformatie voor mensen met diabetes type 2

3 januari 2019 Uit Door Majorie Former
Dit bericht delen:

Huisartsenpraktijken in Amsterdam maken sinds kort gebruik van E-healthproject Eetstoplicht. Eetstoplicht brengt betrouwbare voedingskennis binnen het bereik van iedereen die diabetes type 2 heeft, een verhoogd risico daarop heeft of bekend is met cardiovasculaire ziekten (CVRM).

Eetstoplicht laat mensen met (hoog risico op) diabetes type 2 en CVRM in video’s zien en horen welke voedingsmiddelen zij beter wel en niet kunnen nemen, zodat ze zelf bewust kunnen kiezen. De filmpjes zijn gratis, laagdrempelig, zonder inloggen, op eigen telefoon, tablet of pc. Terugkijken zo vaak als gewenst, of samen met bijvoorbeeld partner of zorgprofessional.

Naast video’s bestaat het project uit eetadvieskaarten met een totaaloverzicht (zowel in beeldtaal als in de uitgebreide geschreven tekstversie, digitaal en in printversie).

Eetstoplicht is door de begrijpelijke spreektaal uitermate geschikt voor laaggeletterden. De video’s verschijnen binnenkort met een voice-over in Turks, Arabisch en Engels.

Eetstoplicht is voor de bewoners van Amsterdam financieel beschikbaar gemaakt door het Achterstands Ondersteunings Fonds (AOF) en is gebaseerd op de adviezen zoals die in Amsterdam gehanteerd worden.

Eetstoplicht is inhoudelijk ontwikkeld door Elise Kuipers, diёtist en leefstijlcoach in samenwerking met Corien Maljaars, diёtist, tekstschrijver en videomaker.

Kijk voor meer informatie op www.eetstoplicht.nl


Dit bericht delen: