Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Een duurzamer voedingspatroon: hoe ziet dat eruit?
20 juni 2018 Uit

Een duurzamer voedingspatroon: hoe ziet dat eruit?

Door Majorie Former

Het voeden van de groeiende wereldbevolking met een duurzame en gezonde voeding is een belangrijke uitdaging voor de toekomst. Diëtisten…

De melkboer komt terug in Amsterdam
13 juni 2018 Uit

De melkboer komt terug in Amsterdam

Door Majorie Former

Vanaf vrijdag 15 juni komt de melkboer weer terug in het Amsterdamse straatbeeld. Ondernemer en melkboer Marten Verdenius van MOMA…

Nieuwe richtlijnen voor de preventie van kanker
1 juni 2018 Uit

Nieuwe richtlijnen voor de preventie van kanker

Door Majorie Former

Op 24 mei 2018, na ruim 10 jaar, heeft het Wereld Kanker Onderzoeks Fonds een nieuw rapport gepubliceerd over voeding,…

Accenten in voedselbeleid: ‘best practice’ stimuleren
24 mei 2018 Uit

Accenten in voedselbeleid: ‘best practice’ stimuleren

Door Majorie Former

Voedingsinterventies gericht op specifieke doelgroepen is één van de vijf actielijnen in het voedselbeleid voor de komende jaren. Dit schreven…

Afspraken voedingsmiddelenindustrie leidt tot kleine daling inname zout en suiker
26 april 2018 Uit

Afspraken voedingsmiddelenindustrie leidt tot kleine daling inname zout en suiker

Door Majorie Former

Met de afspraken in het Akkoord Verbetering Productsamenstelling worden slechts kleine stappen gezet om de dagelijkse zout- en energie-inname (via…

Komt er een suikertaks in Nederland?
19 april 2018 Uit

Komt er een suikertaks in Nederland?

Door Majorie Former

Nederlanders krijgen elke dag gemiddeld dertig suikerklontjes binnen, waar de Wereldgezondheidsorganisatie adviseert om een hoeveelheid van niet meer dan 12,5…

NRC Live: AgriFood & Tech Het duurzame dieet
9 april 2018 Uit

NRC Live: AgriFood & Tech Het duurzame dieet

Door Majorie Former

NRC Live organiseert op 7 juni 2018 in Almere het congres met als thema de omslag naar een duurzame voedselketen.…

Patiënten Isala houden zelf eiwitinname bij met Eiwit app
9 april 2018 Uit

Patiënten Isala houden zelf eiwitinname bij met Eiwit app

Door Majorie Former

Isala, ziekenhuis in Zwolle, is gestart met de Isala Eiwit app. Met de Eiwit app kunnen patiënten zelfstandig bekijken of…

Gezonde voeding blijkt ook duurzaam
27 maart 2018 Uit

Gezonde voeding blijkt ook duurzaam

Door Majorie Former

Voedingspatronen die gezonder zijn, blijken over het algemeen ook duurzamer, dankzij een nieuw optimalisatiemodel. Dat geldt zowel voor een flexitarisch,…

Aantrekkingskracht voedsel en stemming lijner beïnvloeden succes van lijnen
27 maart 2018 Uit

Aantrekkingskracht voedsel en stemming lijner beïnvloeden succes van lijnen

Door Majorie Former

Veel mensen doen aan de lijn, maar een dieet volhouden is voor de meeste mensen niet gemakkelijk. Behalve voor mensen…

Berichten paginering

Vorige 1 … 43 44 45 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025