Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Het verband tussen voedingsstatus en kwetsbaarheidskenmerken van geriatrische patiënten op de polikliniek
8 augustus 2018 Uit

Het verband tussen voedingsstatus en kwetsbaarheidskenmerken van geriatrische patiënten op de polikliniek

Door Majorie Former

Het verband tussen voedingsstatus en kwetsbaarheidskenmerken van geriatrische patiënten op de polikliniek Origineel artikel in Clinica… Lees meer Jaargang 2018…

Eet- en beweegadviezen bij kwetsbare ouderen
8 augustus 2018 Uit

Eet- en beweegadviezen bij kwetsbare ouderen

Door Majorie Former

Ondervoeding Pagina 3, 4 en 5 Eet- en beweegadviezen bij kwetsbare ouderen Bij het ouder worden verliezen mensen geleidelijk spiermassa…

Academiseren van de diëtetiek; overwegingen van een pas-gepromoveerde diëtist
8 augustus 2018 Uit

Academiseren van de diëtetiek; overwegingen van een pas-gepromoveerde diëtist

Door Majorie Former

Academiseren van de diëtetiek; overwegingen van een pas-gepromoveerde diëtist Na zoveel jaren van ploeteren, leren, flexibel zijn, doorzetten, veel vall……

Verslag NESPEN abstractsessie en symposium op 26 maart in Veldhoven
8 augustus 2018 Uit

Verslag NESPEN abstractsessie en symposium op 26 maart in Veldhoven

Door Majorie Former

Terugblik met oud-bestuursleden van NESPEN Na een lange periode geeft het bestuur van NESPEN dit jaar het stokje over… Lees…

Minder koolhydraten of minder vet eten bij diabetes type 2?
12 juli 2018 Uit

Minder koolhydraten of minder vet eten bij diabetes type 2?

Door Majorie Former

Wat werkt beter bij diabetes type 2, koolhydraatbeperkt of vetarm eten? Prof. Hanno Pijl onderzocht dit verder door meerdere onderzoeken…

Mail & Win  actie Voeding & Visie boek ‘De eetwijzer’
5 juli 2018 Uit

Mail & Win actie Voeding & Visie boek ‘De eetwijzer’

Door Majorie Former

Voeding & Visie verloot vier exemplaren van het boek ‘De Eetwijzer, onzin en onwaarheden over eten ontmaskerd’, van Anthony Warner.…

Hartpatiënten gaan korting sparen door gezond te leven
3 juli 2018 Uit

Hartpatiënten gaan korting sparen door gezond te leven

Door Majorie Former

Hartpatiënten die hun gezonde levensstijl thuis bijhouden, en daarmee korting bij winkels of op leuke uitjes verdienen. Het Tergooi Ziekenhuis…

Lidl en Aldi stoppen met de verkoop van energiedranken aan jongeren
3 juli 2018 Uit

Lidl en Aldi stoppen met de verkoop van energiedranken aan jongeren

Door Majorie Former

Supermarktketens Lidl en Aldi stoppen met de verkoop van energiedranken aan jongeren onder de veertien jaar. Vanaf veertien jaar geldt…

Voedingscentrum past advies voor harde kaas en vis voor zwangeren aan
3 juli 2018 Uit

Voedingscentrum past advies voor harde kaas en vis voor zwangeren aan

Door Majorie Former

Het Voedingscentrum heeft het advies aan zwangeren over wat ze beter niet kunnen eten zijn aangepast. Het advies is helemaal…

Een duurzamer voedingspatroon: hoe ziet dat eruit?
20 juni 2018 Uit

Een duurzamer voedingspatroon: hoe ziet dat eruit?

Door Majorie Former

Het voeden van de groeiende wereldbevolking met een duurzame en gezonde voeding is een belangrijke uitdaging voor de toekomst. Diëtisten…

Berichten paginering

Vorige 1 … 43 44 45 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025