Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Verslag van het satellietsymposium van Abbott Nutrition tijdens ESPEN 2017; Verbetering van herstel door behoud van spiermassa; waarom dit belangrijk is voor de patiënt
9 januari 2018 Uit

Verslag van het satellietsymposium van Abbott Nutrition tijdens ESPEN 2017; Verbetering van herstel door behoud van spiermassa; waarom dit belangrijk is voor de patiënt

Door Majorie Former

Verslag ESPEN congres Verslag van het satellietsymposium van Abbott Nutrition tijdens ESPEN 2017; Verbetering van herstel door behoud van spiermassa;……

Het samenspel tussen mantelzorger en zorgprofessionals bij patiënten met totaal parenterale voeding; een pilotonderzoek naar wensen, behoeften en knelpunten in de zorg
9 januari 2018 Uit

Het samenspel tussen mantelzorger en zorgprofessionals bij patiënten met totaal parenterale voeding; een pilotonderzoek naar wensen, behoeften en knelpunten in de zorg

Door Majorie Former

Ingezonden Het samenspel tussen mantelzorger en zorgprofessionals bij patiënten met totaal parenterale voeding; een pilotonderzoek naar wensen, behoeften… Lees meer…

NESPEN activiteiten in 2018
9 januari 2018 Uit

NESPEN activiteiten in 2018

Door Majorie Former

Voorjaarsvergadering Dutch Digestive Disease Days (voorheen NVGE dagen) op 22 en 23 maart 2018 1. Abstractsessie vrijdag 23 maart Wij…

Voeding geen dikmakende drug
9 januari 2018 Uit

Voeding geen dikmakende drug

Door Majorie Former

Ingezonden Voeding geen dikmakende drug Ingezonden brief bij het artikel: ‘Eetverslaving als oorzaak voor obesitas. Proof of principle voor een…

Nieuws Twee diëtist-onderzoekers zijn recent gepromoveerd
9 januari 2018 Uit

Nieuws Twee diëtist-onderzoekers zijn recent gepromoveerd

Door Majorie Former

Twee diëtist-onderzoekers zijn recent gepromoveerd Op 29 november promoveerde Kirsten Berk aan de Erasmus Universiteit Rotterdam op het onderwerp ‘Gewichtsverlies…

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven
20 december 2017 Uit

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven

Door Gerdien Ligthart-Melis

Het programma van het NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven is bekend.Het thema is: ‘Voorkomen van ondervoeding in…

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven
20 december 2017 Uit

Programma NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven

Door Majorie Former

Het programma van het NESPEN symposium op vrijdag 23 maart in Veldhoven is bekend. Het thema is: ‘Voorkomen van ondervoeding…

Vernieuwde uitgave boek Voeding bij gezondheid en ziekte
18 december 2017 Uit

Vernieuwde uitgave boek Voeding bij gezondheid en ziekte

Door Majorie Former

Van het boek Voeding bij gezondheid en ziekte, geschreven door diëtist Nelleke Stegeman is onlangs de 7e druk verschenen. Deze…

Minder depressie door het eten van vette vis.
11 december 2017 Uit

Minder depressie door het eten van vette vis.

Door Majorie Former

Omega 3-vetzuren, aanwezig in vette vissoorten en noten, versterken het effect van antidepressiva. Het AMC pas het ziekenhuismenu hierop aan.…

Tentoonstelling in het Universiteitsmuseum Rijksuniversiteit Groningen ‘Gelukkig Gezond!’ te zien t/m 31 januari 2018
5 december 2017 Uit

Tentoonstelling in het Universiteitsmuseum Rijksuniversiteit Groningen ‘Gelukkig Gezond!’ te zien t/m 31 januari 2018

Door Majorie Former

Healthy Ageing, ofwel de vraag hoe we zo gezond mogelijk oud kunnen worden, is dé uitdaging van deze tijd, horen…

Berichten paginering

Vorige 1 … 46 47 48 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025