Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Levensverwachting in 35 geïndustrialiseerde landen blijft stijgen.
23 februari 2017 Uit

Levensverwachting in 35 geïndustrialiseerde landen blijft stijgen.

Door Majorie Former

Uit een onderzoek onder de bevolking van 35 geïndustrialiseerde landen gepubliceerd in The Lancet blijkt dat de levensverwachting blijft stijgen.…

‘Liefdesstofje’ maakt darmen verdraagzaam voor bacteriën
21 februari 2017 Uit

‘Liefdesstofje’ maakt darmen verdraagzaam voor bacteriën

Door Majorie Former

Onderzoek lijkt stap vooruit in behandeling patiënten met Prikkelbare Darmsyndroom door ontdekking van het ‘liefdesstofje’. Onderzoekers van de afdeling Maag-,…

Winnaar Mail & Win-actie is bekend
1 februari 2017 Uit

Winnaar Mail & Win-actie is bekend

Door Majorie Former

Voor de Mail & Win-actie in Voeding & Visie was veel belangstelling. De winnaar van de Mail & Win-actie is…

Rapport van het RIVM:  ‘Wat ligt er op ons bord? Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland’
31 januari 2017 Uit

Rapport van het RIVM: ‘Wat ligt er op ons bord? Veilig, gezond en duurzaam eten in Nederland’

Door Majorie Former

Nederland wil voorop lopen in de internationale ambitie voor een gezond, duurzaam en veilig voedingspatroon. Om dat te realiseren is…

Hoe flesvoeding op moedermelk gaat lijken dankzij koolhydraten
19 januari 2017 Uit

Hoe flesvoeding op moedermelk gaat lijken dankzij koolhydraten

Door Majorie Former

RUG-onderzoekers hebben ontdekt hoe een klasse koolhydraten (de galacto-oligosachariden) ervoor zorgt dat flesvoeding de micro-organismen in de darmen net zo…

Healthy Food Congress 2017, 8 september, World Forum, Den Haag
11 januari 2017 Uit

Healthy Food Congress 2017, 8 september, World Forum, Den Haag

Door Majorie Former

Voorafgaand aan het ESPEN-congres vindt op 8 september het Healthy Food Congress plaats in Den Haag. Het Healthy Food Congress…

Hoog cholesterol verergert artrose in muizen
11 januari 2017 Uit

Hoog cholesterol verergert artrose in muizen

Door Majorie Former

Te veel ‘slecht’ cholesterol blijkt van invloed te zijn op de ernst van artrose. Als dit ‘slechte’ cholesterol beschadigd raakt…

Programma NESPEN & V&VN symposium 24 maart 2017 in Veldhoven
6 januari 2017 Uit

Programma NESPEN & V&VN symposium 24 maart 2017 in Veldhoven

Door Majorie Former

Onderzoek op gebied van voeding, diëtetiek, verplegingswetenschappen en metabolisme. Steeds meer paramedici zijn op zoek naar bewijs voor hun handelen.…

Programma NESPEN & V&VN symposium 24 maart 2017 in Veldhoven
6 januari 2017 Uit

Programma NESPEN & V&VN symposium 24 maart 2017 in Veldhoven

Door Gerdien Ligthart-Melis

Onderzoek op gebied van voeding, diëtetiek, verplegingswetenschappen en metabolisme. Steeds meer paramedici zijn op zoek naar bewijs voor hun handelen.…

Vroeg eerste hapje gluten kan coeliakie niet voorkomen
20 december 2016 Uit

Vroeg eerste hapje gluten kan coeliakie niet voorkomen

Door Majorie Former

Kun je coeliakie (gluten-intolerantie) voorkomen door baby’s al op jonge leeftijd gluten te geven? Lang werd gedacht van wel. Onderzoekers…

Berichten paginering

Vorige 1 … 53 54 55 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit
Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

7 oktober 2025 Uit
Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

1 oktober 2025 Uit
Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

16 september 2025 0
Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025