Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 4 december 2025

    Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

  • 24 november 2025

    Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

  • 23 november 2025

    Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

  • 29 oktober 2025

    Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

  • 16 oktober 2025

    Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

  • 9 oktober 2025

    Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

  • 7 oktober 2025

    Missie van nieuw EAT Lancet rapport: gezonde voeding, sociale rechtvaardigheid en een leefbare planeet.

  • 1 oktober 2025

    Sporten en bewegen verlagen de zorgkosten

  • 16 september 2025

    Gezonde vis voor een eerlijke prijs – tijd voor verandering

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Programma NESPEN & V&VN symposium 24 maart 2017 in Veldhoven
6 januari 2017 Uit

Programma NESPEN & V&VN symposium 24 maart 2017 in Veldhoven

Door Gerdien Ligthart-Melis

Onderzoek op gebied van voeding, diëtetiek, verplegingswetenschappen en metabolisme. Steeds meer paramedici zijn op zoek naar bewijs voor hun handelen.…

Vroeg eerste hapje gluten kan coeliakie niet voorkomen
20 december 2016 Uit

Vroeg eerste hapje gluten kan coeliakie niet voorkomen

Door Majorie Former

Kun je coeliakie (gluten-intolerantie) voorkomen door baby’s al op jonge leeftijd gluten te geven? Lang werd gedacht van wel. Onderzoekers…

Ellen van der Velden; diëtist met een missie
18 december 2016 Uit

Ellen van der Velden; diëtist met een missie

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 29, winter 2016 Pagina 3 t/m 5…

Veroudering en darmmicrobiota: de effecten van voeding, geneesmiddelen en leefomgeving
18 december 2016 Uit

Veroudering en darmmicrobiota: de effecten van voeding, geneesmiddelen en leefomgeving

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 29, winter 2016 Pagina 6 t/m 7…

Effect van gewichtsverlies door het volgen van een dieet op markers van endotheel dysfuncioneren en inflammatie bij behandelde diabetes 2 patiënten
18 december 2016 Uit

Effect van gewichtsverlies door het volgen van een dieet op markers van endotheel dysfuncioneren en inflammatie bij behandelde diabetes 2 patiënten

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 29, winter 2016 Pagina 8 t/m 13…

Steeds meer mogelijkheden naast de weegschaal
18 december 2016 Uit

Steeds meer mogelijkheden naast de weegschaal

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 29, winter 2016 Pagina 14 t/m 16…

Hoogtepunten van ESPEN 2016 Kopenhagen
18 december 2016 Uit

Hoogtepunten van ESPEN 2016 Kopenhagen

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 29, winter 2016 Pagina 17 t/m 19…

Aankondiging ESPEN congres 2017 Den Haag
18 december 2016 Uit

Aankondiging ESPEN congres 2017 Den Haag

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 29, winter 2016 Pagina 20-21 Wetenschap |…

Nieuw tool om zoutgebruik te verminderen
18 december 2016 Uit

Nieuw tool om zoutgebruik te verminderen

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 29, winter 2016 Pagina 22-23 Praktijk |…

Voorwoord Voeding & Visie Winter 2016
18 december 2016 Uit

Voorwoord Voeding & Visie Winter 2016

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 29, winter 2016 Pagina 1 Voorwoord In…

Berichten paginering

Vorige 1 … 54 55 56 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

Richtlijnen Gezondheidsraad benadrukken belang van minder vlees en meer peulvruchten en noten.

4 december 2025 0
Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

Ziekenhuizen zetten grote stappen naar gezond en duurzaam voedingsaanbod

24 november 2025 Uit
Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

Voedsel wordt calorierijker en minder voedzaam door CO2-stijging

23 november 2025 Uit
Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

Fysieke activiteit als onderdeel huisartsenzorg voor kankerpatiënten

29 oktober 2025 Uit
Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

Aanpak van voedselverspilling nodig; van producent tot winkelmandje

16 oktober 2025 Uit
Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

Voedingscentrum introduceert nieuw woord: eetdrammen

9 oktober 2025 Uit

Inloggen

  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025