Ga naar de inhoud
  • LinkedIn
  • Facebook
  • Adverteren
  • Mijn Gegevens
Voeding & Visie

Voeding & Visie

Platform voor Voeding en Diëtetiek

  • 10 september 2025

    Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

  • 4 september 2025

    Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

  • 1 augustus 2025

    Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

  • 31 juli 2025

    Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

  • 30 juli 2025

    Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

  • 29 juli 2025

    Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

  • 28 juli 2025

    Obstipatie: dit fruit werkt het beste

  • 26 juli 2025

    Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

  • 25 juli 2025

    Werk in onderzoek: Dr. Annemiek van Wegberg

  • 24 juli 2025

    Het verbeteren van de zorg voor patiënten met chronisch darmfalen

  • Nieuws
  • Tijdschrift
  • Nascholingen
  • Columns
  •  
Hoogtepunten van ESPEN 2016 Kopenhagen
18 december 2016 Uit

Hoogtepunten van ESPEN 2016 Kopenhagen

Door Majorie Former

Voeding & Visie Nederlands platform voor voeding en metabolisme; praktijk en wetenschap Jaargang 29, winter 2016 Pagina 17 t/m 19…

Meld je aan als spreker tijdens het minisymposium Enterale voeding op 24 maart in Veldhoven
10 december 2016 Uit

Meld je aan als spreker tijdens het minisymposium Enterale voeding op 24 maart in Veldhoven

Door Majorie Former

Op vrijdag 24 maart 2017 zal NESPEN in samenwerking met het netwerk voedingsverpleegkundigen/verpleegkundig specialisten van V&VN Maag Darm Lever een…

Trace-behandelstudie naar voeding en ADHD
6 december 2016 Uit

Trace-behandelstudie naar voeding en ADHD

Door Majorie Former

Zie je in jouw diëtistenpraktijk kinderen met (een vermoeden van) ADHD? Of spreek je ouders die liever geen ADHD-medicatie voor…

Wageningen Universiteit doet onderzoek naar brood en gezondheid
28 november 2016 Uit

Wageningen Universiteit doet onderzoek naar brood en gezondheid

Door Majorie Former

Coeliakie (glutenintolerantie) is de meest voorkomende voedselintolerantie en betreft 0.5-2% van de Westerse bevolking. Het aantal patiënten met een glutenintolerantie…

Nieuw protocol voor screening en behandeling van ondervoede kinderen in het ziekenhuis
25 november 2016 Uit

Nieuw protocol voor screening en behandeling van ondervoede kinderen in het ziekenhuis

Door Majorie Former

Sinds oktober is een nieuw protocol screening op en behandeling van ondervoeding bij kinderen opgenomen in Nederlandse Ziekenhuizen beschikbaar. Dit…

High-lights van het 19e Voedings- en gezondheidscongres in Brussel
21 november 2016 Uit

High-lights van het 19e Voedings- en gezondheidscongres in Brussel

Door Majorie Former

Tijdens het Voedings- en gezondheidscongres op 18 en 19 november 2016 in Brussel kwam een breed scala van voedingsthema’s voor…

Stuur een abstract in voor ESPEN 2017
16 november 2016 Uit

Stuur een abstract in voor ESPEN 2017

Door Majorie Former

Hoe gaat het insturen van abstracts in zijn werk. Vul het raamwerk in zoals hieronder staat. Bijna altijd volgt acceptatie.…

Jodiuminname daalt maar de kans op een tekort is klein
13 oktober 2016 Uit

Jodiuminname daalt maar de kans op een tekort is klein

Door Majorie Former

Uit onderzoek van het RIVM blijkt dat tussen 2006 en 2015 de zoutinname bij volwassenen uit Doetinchem gelijk is gebleven.…

13% van de Nederlanders meet zelf zijn conditie en gezondheid
28 september 2016 Uit

13% van de Nederlanders meet zelf zijn conditie en gezondheid

Door Majorie Former

Slechts 13% van de Nederlanders meet zijn gezondheid en conditie met behulp van een online of mobiele applicatie zoals een…

RIVM actualiseert 2400 voedingsmiddelen in NEVO-online
28 september 2016 Uit

RIVM actualiseert 2400 voedingsmiddelen in NEVO-online

Door Majorie Former

Het RIVM heeft NEVO-online geactualiseerd. NEVO-online 2016 (Rivm.nl/nevo) bevat gegevens uit het Nederlands Voedingsstoffenbestand (NEVO) over de voedingskundige samenstelling van…

Berichten paginering

Vorige 1 … 54 55 56 … 103 Volgende

Nieuwsbrief Voeding & Visie

Meest recente berichten

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

Nederlandse Vereniging van Diëtisten opent Meldpunt Misleidende Voedingsadviezen

10 september 2025 0
Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

Webshops misleiden consumenten met claims over collageen

4 september 2025 0
Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

Voedselonzekerheid en het glutenvrije dieet – referaat

1 augustus 2025 0
Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

Voedselonzekerheid bij een glutenvrij dieet

31 juli 2025 0
Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

Hoe beïnvloeden voedingstrends het eetpatroon van jongvolwassenen

30 juli 2025 0
Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

Verschillende diëten bij Multiple Sclerosis onderzocht

29 juli 2025 0
Obstipatie: dit fruit werkt het beste

Obstipatie: dit fruit werkt het beste

28 juli 2025 0
Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

Pak je rol als diëtist in het onderwijs!

26 juli 2025 0
  • Inloggen
  • Reset

Heb je een account?

Registration is disabled on this website"

Lost Your Password?

Enter your username or email to reset your password.

Geaccrediteerde Nascholingen

Het platform voor geaccrediteerde online nascholingen voor en door voedingsdeskundigen.

Bekijk hier het groeiende aanbod en schrijf je snel in!

Voeding & Visie

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek praktijk en wetenschap wordt uitgegeven door Academic Journals.

Postadres:
Voeding & Visie

Postbus 110
6860 AC Oosterbeek
info@voedingvisie.nl
Uitgeverij:
Academic Journals
Jonkerbosplein 52
6534 AB Nijmegen
Tel: +31 (0)24 – 744 0341

 

Tijdschrift

Voeding & Visie, Platform voor voeding en diëtetiek; praktijk en wetenschap verschijnt in een oplage van 4.500 en wordt in Nederland en België verspreid.

Klik hier om je te abonneren op dit vaktijdschrift!

COLOFON | VOORWAARDEN | PRIVACY | AUTEURS | INLOGGEN | ADVERTEREN | CONTACT
Voeding & Visie is onderdeel van Academic Journals © 2025