Minder brood(zout) kan leiden tot jodiumtekort
Gezonde voeding Minder brood(zout) kan leiden tot jodiumtekort Jodium is een belangrijke voedingsstof, die we binnenkrijgen via brood en gejodeerd…
Platform voor Voeding en Diëtetiek
Gezonde voeding Minder brood(zout) kan leiden tot jodiumtekort Jodium is een belangrijke voedingsstof, die we binnenkrijgen via brood en gejodeerd…
Voedingstherapie bij patiënten met COPD COPD gaat vaak samen met een slechte voedingstoestand en vroegtijdige signalering is gewenst. Verbetering van…
Zuivel heeft gunstige invloed op hypertensie Uit diverse studies, waaronder de Hoornstudies van Jacqueline Dekker, blijkt een significant lagere bloeddruk…
Voorwoord In deze uitgave van Voeding & Visie besteden we onder meer aandacht aan de jodiuminname. Recent heeft de Gezondheidsraad…
Voeding bij ziekte Voeding bij amyotrofische laterale sclerose (ALS) De diëtist kan bij spierziekten adviseren over onder andere verbetering van…
Communicatie Visies op internetbehandeling bij eetstoornissen Internetbegeleiding bij verslavingsproblematiek is een groeimarkt. Uit onderzoek van het Trimbosinstituut1 blijkt dat veel…
Het PDS-probleem en de vezeloplossing Bij het prikkelbare darmsyndroom (PDS) wordt vaak een vezelrijke en vochtrijke voeding voorgeschreven. Maar welke…
Nieuws Nieuw! Online nascholingsmodules bij Voeding & Visie Vanaf nu kunt u het bestuderen van vakliteratuur combineren met nascholingmodules op…
Voeding bij ziekte Nieuws over CysticFibrosis(CF)en fenylketonurie (PKU) De levensverwachting van mensen met een erfelijke stofwisselingsziekte zoals CF en PKU…
Nieuwe inzichten in werkingsmechanismen probiotica Het therapeutische potentieel van probiotische bacteriën is enorm maar wordt nog lang niet volledig benut.…